Antena Meniu Search
x

Video Începe goana după chirii în marile oraşe universitare. Cât trebuie să plătească un student pentru a închiria un apartament de 2 camere în Iaşi

A început goana după chirii în marile oraşe universitare. Cu aproape o lună mai devreme decât de obicei şi cu un buget mai mare decât anul trecut. Agenţii imobiliari spun că sunt copleşiţi de numărul tot mai mare de cereri din partea studenţilor. În Iaşi, spre exemplu, cu greu mai găsiţi apartamente de închiriat sub 400 de euro pe lună.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 24.08.2023, 17:49

Vezi și

Chiriile au crescut în Iaşi cam cu 10-15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Principalii clienţi în această perioadă sunt, evident, studenţii, care deja de o lună îşi caută un spaţiu pe care să îl închirieze pentru noul an universitar. Principala lor cerinţă este, desigur, preţul cât mai avantajos şi apropierea faţă de campusul universitar unde trebuie să ajungă, pentru că nu îşi doresc să piardă mult timp pe drum.

Cât costă un apartament de 2 camere de închiriat în Iaşi 

Un astfel de apartament spre exemplu, care are două camere şi este tip open space este 550 de euro pe lună. De altfel, aici pot să stea 3 sau chiar 4 studenţi dacă îşi doresc, aşa că pot împărţi chiria şi în cele din urmă pot ajunge la un cost lunar de 200 de euro cu tot cu utilităţi pentru fiecare persoană. Asta dacă nu au prins loc la cămin, căci acolo preţurile sunt cu mult mai mici decât la apartamentele de închiriat. Totuşi, cei care vor să stea în chirie ar fi trebuit să se grăbească, ar fi trebuit să rezolve acest lucru până acum, pentru că, ne spuneau agenţii imobiliari, se dau imediat astfel de apartamente.

Se mai găsesc cu greu garsoniere, aproape că nu mai sunt în acest moment în Iaşi, acelea sunt cele mai căutate de studenţi şi cele mai ieftine: chiriile ajungând la 250-300 de euro chiar şi în cazul acelora. Aşadar, oricum vorbim de creşteri pe toate planurile. De altfel, şi în celelalte centre universitare din ţară se constată creşteri ale preţurilor. În Cluj, în continuare sunt cele mai ridicate preţuri la chirii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Începe goana după chirii în marile oraşe universitare. Cât trebuie să plătească un student pentru a închiria un apartament de 2 camere în Iaşi