Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Investiție de 140 de milioane de euro într-o fabrică nouă la Târnăveni. Compania va angaja peste 100 de persoane

Knauf Insulation, producător de pe piaţa materialelor izolante, parte a Grupului Knauf, anunţă finalizarea construcţiei fabricii de vată minerală de sticlă de la Târnăveni, judeţ Mureş. Este cea mai modernă unitate de producţie a companiei din Europa Centrală şi de Est şi va fi inaugurată până la finalul anului. Cu o investiţie de aproximativ 140 de milioane euro, noua fabrică va angaja peste 100 de persoane.

de Redactia Observator

la 04.09.2024 , 14:32

Investiție de 140 de milioane de euro într-o fabrică nouă la Târnăveni. Compania va angaja peste 100 de persoane
Investiție de 140 de milioane de euro într-o fabrică nouă la Târnăveni. Compania va angaja peste 100 de persoane

”Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari producători de pe piaţa materialelor izolante, parte a Grupului Knauf, anunţă finalizarea construcţiei fabricii de vată minerală de sticlă de la Târnăveni, cea mai modernă unitate de producţie a companiei din Europa Centrală şi de Est, ce va fi inaugurată până la finalul anului. Cu o investiţie de aproximativ 140 de milioane euro, noua fabrică va avea o capacitate de producţie de peste 100 milioane metri pătraţi şi va angaja peste 100 de persoane, de la muncitori calificaţi, la ingineri automatizare sau mentenanţă”, anunţă compania.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

Se vor produce anual 75.000 de tone de vată minerală

Construcţia noii unităţi de producţie Knauf Insulation din Târnăveni a fost demarată la începutul anului 2023 şi a fost finalizată conform planificării, în primăvara acestui an. După finalizarea etapei de construcţie propriu-zisă, s-au implementat şi procesele de dotare şi echipare a fabricii de vată minerală de sticlă cu tehnologii de ultimă generaţie, la standardele Knauf Insulation. Astfel, noua fabrică va fi gata de producţie până la finalul lui 2024, cu obiectivul de a asigura o producţie anuală de aproximativ 75.000 de tone de vată minerală, ce va deservi atât necesarul intern, cât şi celelte pieţe Knauf Insulation din regiune.

“Planificarea detaliată a procesului de construcţie a fabricii noastre de vată minerală de sticlă din Târnăveni a facilitat semnificativ coordonarea acestuia. Echipa noastră a înţeles că monitorizarea atentă a etapelor lucrărilor de construcţie este esenţială pentru finalizarea cu succes a proiectului, iar fazele de tehnologizare şi pregătire pentru producţie au beneficiat de aceeaşi planificare eficientă. Astfel, în a doua jumătate a anului, inaugurăm noua unitate Knauf Insulation din România”, a declarat Adrian Garofeanu, director general al Knauf Insulation România şi Bulgaria.

Fabrica Knauf Insulation din Târnăveni îndeplineşte cele mai stricte standarde în materie de protecţie a mediului, spun reprezentanţii companiei. Fabrica dispune de cele mai avansate tehnologii disponibile, în ceea ce priveşte filtrele de aer şi toate tehnologiile implementate sunt supuse controlului, respectiv sunt aprobate de instituţiile avizate din domeniul protecţiei mediului.

Pentru construcţia noii unităţi de producţie, compania a colaborat atât cu furnizori locali, cât şi naţionali, contribuind astfel la dezvoltarea economiei locale şi naţionale.

Compania are în prezent aproape 6.000 de angajaţi

Cu peste 40 de ani de experienţă în industria de izolaţii, compania are în prezent aproape 6.000 de angajaţi din 40 de ţări şi 28 de unităţi de producţie în 15 ţări.

Knauf Insulation face parte din Grupul Knauf care are aproximativ 40.000 de angajaţi în 90 de ţări, şi 300 de fabrici la nivel modial. Grupul Knauf a fost fondat în 1932 şi rămâne o companie independentă de familie.

Prezent din 2008 în România, Knauf Insulation este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa materialelor izolante, cu un portofoliu complet de produse ce include vată minerală de sticlă, vată minerală bazaltică şi plăci din fibre de lemn (Heraklith). Pe piaţa din România, Knauf Insulation este unul dintre principalii furnizori de vată minerală cu un portofoliu de produse complex, potrivit pentru toate tipurile de construcţii: izolaţii mansarde, termoizolare faţade, pereţi de compartimentare, acoperişuri plate şi multe altele.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri economice » Investiție de 140 de milioane de euro într-o fabrică nouă la Târnăveni. Compania va angaja peste 100 de persoane