Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Investiție de 650 de milioane de euro în România. Au fost aprobate primele documentații ale proiectului gigant

Comisia municipală de urbanism şi amenajare a teritoriului (CMUAT) din Primăria Oradea, a avizat primele documentaţii premergătoare investiţiei firmei Nokian Tyres, estimată la aproximativ 650 de milioane de euro. "Vorbim de un proiect foarte important, care propune realizarea unui ansamblu industrial de producţie şi depozitare", a precizat într-un comunicat, viceprimarul Marcel Dragoş, coordonatorul CMUAT, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 13.12.2022 , 14:43

Investiție de 650 de milioane de euro în România. Au fost aprobate primele documentații ale proiectului gigant Investiție de 650 de milioane de euro în România. Au fost aprobate primele documentații ale proiectului gigant - Profimedia Images

"Vorbim de un proiect foarte important, care propune realizarea unui ansamblu industrial de producţie şi depozitare pentru producţia de anvelope, dar şi realizarea de drumuri şi platforme interioare, parcări auto, parcări autocamioane, acces rutier, acces feroviar şi branşamente utilităţi. Tot în cadrul proiectului se va amenaja o suprafaţă considerabilă de zonă verde", a precizat, luni, într-un comunicat, viceprimarul Marcel Dragoş, coordonatorul CMUAT.

Astfel, S.C Ascom Internaţional S.R.L şi Aloref S.R.L au solicitat aviz Arhitect Şef pentru elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) în vederea construirii unei clădiri industriale pentru Nokian Tyres, pe str. Ogorului, nr. 36.

În prima fază se propune construirea a două corpuri de clădire: unul cu destinaţia de hală de producţie cu o suprafaţă de 42.926 mp şi celălalt cu destinaţia de hală de depozitare cu o suprafaţă de 40.181 mp.

Articolul continuă după reclamă

Cele două obiective fac parte dintr-un plan de dezvoltare mai amplu

Pe acelaşi subiect

Cele două obiective fac parte dintr-un plan de dezvoltare mai amplu, care se va derula etapizat şi care va fi studiat ulterior printr-un Plan Urbanistic Zonal (PUZ).

"Prima etapă, aceasta de Plan Urbanistic de Detaliu, cuprinde două faze, faza 1.1, care reprezintă construirea celor două hale şi faza 1.2, care prevede realizarea celei de-a treia hale, cea de mixing, care va cuprinde spaţii de producţie şi depozitare materii prime. Astfel, doar în cadrul PUD-ului, suprafaţa totală construită va fi de 88.817 mp, suprafaţa desfăşurată de 94.194 mp, iar spaţiile verzi amenajate de 92.387 mp", a precizat Radu Fortiş, arhitectul-şef al oraşului.

La finalul investiţiei, după implementarea fazei 1.2, respectiv a fazelor finale preconizate (faza 2 şi 3), se va ajunge la o suprafaţă totală construită de 256.843 mp, respectiv o suprafaţă desfăşurată de 549.534 mp şi 109.907 mp de spaţii verzi amenajate.

Construcţia este programată să înceapă la începutul anului 2023, iar primele anvelope sunt estimate a fi produse în a doua jumătate a anului 2024.

Capacitatea anuală a fabricii va fi de 6 milioane de anvelope, cu potenţial de extindere în viitor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri economice » Investiție de 650 de milioane de euro în România. Au fost aprobate primele documentații ale proiectului gigant