Antena Meniu Search
x

Video Iuliana şi-a făcut mobila de vis pe comandă. Pentru un apartament cu 3 camere costurile pentru produsele exclusiviste pot ajunge şi la 18.000 de euro

Semne bune anul are pentru producătorii de mobilă. Designerii de interior au înregistrat, în medie, cu 30% mai multe cereri şi, automat, au crescut şi vânzările de mobilier pe comandă.  

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 14.03.2024, 22:15

Vezi și

Iuliana a avut mereu în minte cum va arăta mobilierul din casa ei. A căutat jumătate de an firma potrivită pentru a-şi comanda mobila imaginată.

Iuliana: Spaţiul este destul de limitat şi atunci mi se pare că mobila custom este cea mai eficientă poţi să-ţi organizezi exact aşa cum ai nevoie spaţiul. 

Pentru un apartament cu 3 camere costurile pentru produsele exclusiviste pot ajunge şi la 18.000 de euro

Românii au devenit tot masi pretenţioşi, iar ofertele s-au adaptat cererii care creşte de la an la an.

Pe acelaşi subiect

Angi Guzu, designer interior firmă mobilă: Să existe o comunicare foarte bună între designer, client şi executant. Un apartament mediu, de două camere, 50-60 mp utili, termenul de execuţie este undeva între 4 şi 6 săptămâni pentru un proiect care nu implică dificultate. 

Clienţii care-şi permit să dea câteva zeci de mii de euro pe mobilă de calitate ies chiar mai câştigaţi dacă aleg ceva customizat. În magazinele cu mobilier exclusivist, preţurile sunt mai mari. 

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Ne aflăm într-un apartament cu trei camere unde mobila a fost făcută exclusiv la comandă şi a costat aproximativ 18.000 de euro. Dacă proprietarii ar fi ales, însă, să meargă în magazin şi să cumpere mobilă în serie  ar fi dat cu 15-20% mai mult. 

Andreea Safar Gingu, manager de proiect producător mobilă: Timpul fiecăruia dintre noi costă bani. Să ştii care furnizor, care dimensiuni, care tip de material ţi se potriveşte. S-ar putea să ducă mai mult. Noi le oferim prin partea de colaboratori inclusiv să nu-şi mai bată capul. 

Obrazul subţire cu cheltuială se ţine şi când vine vorba de mobilă. 

Clientă: Din punct de vedere economic, evident că mobila în serie este mai eficientă, dar dacă e să ţii cont de coloristică, de spaţiul pe care vrei să-l economiseşti, de model atunci clar că mobila de comandă. 

Dumitru Blaga, preşedinte asociaţia producătorilor de mobilă: Recunoaştem în ultima perioadă că sunt foarte multe imaginaţii ale designerilor şi arhitecţilor cu care colaborează consumatorul de mobilă, motiv pentru care are nevoie de dimensiuni şi condiţii speciale. Prin mobilă la comandă înţelegem că nu există două la fel, nu este o mobilă de serie. 

Specialiştii recomandă celor nehotărâţi să mixeze mobila custom cu piesele de mobilier din comerţ, pentru un preţ mai convenabil. Altfel, cerul este limita când vine vorba de preţul mobilei la comandă: un set de mobilier de bucătorie custom de dimensiuni medii poate ajunge la 5000 de euro, iar o masă cu scaune poate fi comandată pentru 2000 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Iuliana şi-a făcut mobila de vis pe comandă. Pentru un apartament cu 3 camere costurile pentru produsele exclusiviste pot ajunge şi la 18.000 de euro