Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care patronul firmei de mobilă care a păcălit sute de români rupe brățara electronică și evadează. Trebuia să revină în arest

Fondatorul firmei de mobilă Bismobil Kitchen, cea care a păcălit peste 100 de români cu 800.000 de euro, a evadat după ce magistrații au decis că acesta trebuie să revină în penitenciar. În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere, Mihail Șaran şi-a rupt brățara electronică în baza căreia era monitorizat de oamenii legii, a aruncat haina în care era îmbrăcat pentru a nu fi recunoscut şi a fugit. Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale de la Chişinău a anunţat că acesta este căutat de poliţiştii moldoveni pentru a fi reținut.

de Redactia Observator

la 07.04.2023, 17:10

Vezi și

Urmare a solicitării procurorului PCCOCS, fondatorul Bismobil Kitchen urma să revină în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce anterior Curtea de Apel Chișinău a admis recursul avocaților și l-a plasat în arest la domiciliu.

Acesta, însă, nu s-a prezentat la pronunțarea încheierii judecătorești emisă de la Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana), a transmis Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale într-o postare pe Facebook.

Omul de afaceri fusese reținut pe 19 ianuarie 2023

"În schimb, după ședința de examinare a demersului procurorului, până la pronunțarea încheierii, învinuitul s-a deplasat în parcul Dendrariu. Acolo, acesta a forțat și a înlăturat de pe corp brățara electronică în baza căreia era monitorizat de oamenii legii, a aruncat haina în care era îmbrăcat, pentru ca să nu fie recunoscut și a evadat. La moment, acesta este căutat de Poliția Republicii Moldova pentru a fi reținut", a transmis sursa citată.

Pe acelaşi subiect

Omul de afaceri fusese reținut pe 19 ianuarie 2023, pe aeroportul din Chișinău, chiar în momentul în care urma să părăsească Moldova, cu un bilet cu o singură direcție – Moscova. Prejudiciul estimat ajunge la aproape 40 milioane lei, cu 158 de victime doar în Moldova. 

Cel puţin 130 de români au fost înşelaţi de firma din R. Moldova

Cel puţin 130 de români au fost înşelaţi de magazinul de mobilă cu filiale în toată ţara. Păgubiţii plâng şi după bani şi după mobilă, după ce au plătit avansuri de mii de euro pentru bucătării la comandă. Imediat ce şi-au dat seama că au fost înşelaţi păgubiţii au depus plângere la poliţie. Ca să-şi piardă urma, reprezentanţii companiei au decis închiderea tuturor magazinelor. Primele reclamaţii au început să ajungă la poliţie toamna trecută. Clienţi care dăduseră avansuri de mii de euro erau disperaţi şi primeau tot mai multe indicii că au fost păcăliţi. 

Atraşi de piese de mobilier spectaculoase, încheiau contracte în showroom-uri. Plăteau avansuri uriaşe pentru comenzi care nu mai ajungeau la ei. Nimeni nu mai răspundea la telefon, iar angajaţii nu prea erau de găsit în magazine. La începutul anului, patronul firmei a fost reţinut pe aeroportul din Chişinău şi dus în arest. După ce au analizat plângerile, poliţiştii au extins ancheta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Momentul în care patronul firmei de mobilă care a păcălit sute de români rupe brățara electronică și evadează. Trebuia să revină în arest