Antena Meniu Search
x

Video Lecţii de pandemie: bani albi pentru zile negre. Experţii avertizează că preţurile vor creşte

Pandemia i-a învăţat pe mulţi lecţia economisirii. Mare parte dintre români sunt mai atenţi pe ce dau banii şi încerarcă să mai pună şi deoparte. Iar asta se vede şi în cifre. În ultimul an depozitele în lei ale românilor au crescut cu aproape 13%, arată datele BNR.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 27.06.2021, 19:56

Vezi și

Românii recunosc că au devenit tot mai atenţi la cheltuielile zilnice în pandemie când se temeau că după criza sanitară urmează una financiară. Unii merg cu transportul în comun pentru a economisi banii de benzină, alţii renunţă la mesele la restaurant şi gătesc acasă.

"Pandemia a lăsat urme adânci în conştiinţa românilor. Toată lumea așteaptă valul patru, dar nu știm ce va însemna, dacă va însemna un alt lockdown, alte probleme", a declarat Robert Croitoru, consultant financiar. Este doar unul din motivele pentru care românii  nu lasă garda jos nici acum, când economia pare să tureze din nou motoarele.

Siguranța financiară ne preocupă la fel de mult ca anul trecut, iar asta se vede şi în statistici. Mai mult de jumătate dintre consumatori încearcă sa economisească și se uita mai atent la preturi. De altfel, 40 la suta dintre aceștia spun ca se așteaptă la scumpiri în perioada următoare.

"Prețurile care vor veni peste noi la apă, la energie electrică și la căldură o să aducă o situație extrem de complicată pentru cei care au venituri până în 1500 lei", a declarat economistul Mircea Coşea. "Prețurile vor creşte, mai ales în contextul în care mediul economic internațional este extrem de zdruncinat de contrele dintre China și SUA", completează şi Robert Croitoru, consultant fiscal.

În ultimul an depozitele în lei ale românilor au crescut cu aproape 13% până la 157 miliarde de lei, arată datele BNR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Lecţii de pandemie: bani albi pentru zile negre. Experţii avertizează că preţurile vor creşte