Antena Meniu Search
x

Video Legea RCA. Autorităţile vor sta cu ochii pe şoferi pentru a vedea dacă au poliţa valabilă. De când ar putea intra în vigoare noile reguli

Se schimbă legea RCA. Pentru a reduce numărul celor care circulă pe străzi fără asigurare obligatorie, autoritățile vor să-i monitorizeze pe șoferi pentru a vedea dacă au polița valabilă. Reguli noi sunt şi pentru contractele încheiate între conducătorii auto și firmele de asigurări.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 03.10.2023, 19:58

Vezi și

Este vorba despre o propunere de modificare a legii RCA, propunere facută de ASF şi trimisă către Ministerul de Finanţe. Practic suntem obligaţi de directiva europeană să facem aceste modificări la legea RCA. 

Unul dintre cele mai importante puncte: maşinile vor fi monitorizate. Atât în trafic, cât şi maşinile care staţionează. În acest fel vor fi depistaţi şoferii care circula fără RCA valabil. O altă modificare:  contractul RCA va putea fi suspendat. Asta în anumite condiţii, spre exemplu dacă şoferul râmâne fără permis. Face în acest sens o solicitare către asigurator şi poliţa RCA intră mai apoi în vigoare în momentul în care soferul îşi recapată permisul. În toată perioada în care poliţa e suspendată, maşina trebuie ţinută într-un spaţiu privat. 

Modificările ar trebui să se aplice din ianuarie 2024

În toate ţările UE va trebui să existe un fond care să-i protejeze pe şoferi. La fel cum există la noi Fondul de Garantare. Directiva europeană care prevede aceste modificări trebuie să se aplice din ianuarie 2024. Până atunci, propunerea care a ajuns la Ministerul de Finanţe trebuie să se transforme într-un proiect care mai apoi să fie adoptat. Speră autorităţile că în acest fel scade numărul celor care circulă pe străzi fără RCA valabil. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Legea RCA. Autorităţile vor sta cu ochii pe şoferi pentru a vedea dacă au poliţa valabilă. De când ar putea intra în vigoare noile reguli