Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Lemnele de foc sunt mai scumpe anul acesta. Cu cât se vinde un metru cub

Nici nu și-a intrat bine toamna în drepturi, că mulți români au început să-și facă stocurile de lemne pentru sezonul rece. Prețurile, însă, vor fi ceva mai mari decât anul trecut.

de Diana Speretoiu

la 12.09.2024 , 08:47

În special la sate, oamenii au început deja să-și cumpere lemne de foc. Cel puțin 500 de lei este metrul cub în acest an. Ceva mai ieftine sunt lemnele pe care le vând Direcțiile Silvice. În funcție de esență, prețurile pornesc de la 200 de lei.

În total, Romsilva a anunțat că în acest an va tăia peste 9 milioane de metri cubi de lemn din pădurile care se află în proprietatea statului.

O altă variantă pe care o au la dispoziție oamenii din mediul rural este cărbunele. Este ceva mai ieftin decât lemnul: o tonă pornește de la 300 de lei.

Vezi și

Statistic vorbind însă, în mediul rural, sunt trei milioane și jumătate de locuințe care sunt încălzite cu sobe pe lemne, cele mai multe sobe vechi care înghit lemne și de peste 3.000 de lei pe sezon.

Diana Speretoiu Like

Când mă întreabă cineva de unde sunt, îmi place să răspund mereu: De acasă de la Brâncuși! Sunt Diana Speretoiu. Din Gorj. Aduc în prim plan tot ce e mai frumos, dar și ce e nedrept, ne revoltă, ne șochează.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri economice » Lemnele de foc sunt mai scumpe anul acesta. Cu cât se vinde un metru cub