Antena Meniu Search
x

Leul, mai slab ca niciodată. Euro a atins un nou record istoric

Euro a atins astăzi un nou maxim istoric, al doilea în ultimele zile. Este pentru prima dată când moneda europeană depăşeşte pragul de 4,85 de lei, după ce ultimul record de la începutul pandemiei a fost în luna martie. 

de Redactia Observator

la 07.09.2020, 22:18

Vezi și

Sunt mai multe motive pentru care am ajuns ca astăzi să avem cel mai slab leu din istorie. Fără doar şi poate, totul are loc pe fondul crizei internaţionale care nu face altceva decât să destabilizeze monedele emergente. Euro s-a apreciat nu doar în faţa leului, ci şi a dolarului american.

Un alt alt motiv care ar putea să ducă la o depreciere a monedei naţionale şi în perioada imediat următoare sunt şi discuţiile legate de creşterea pensiilor în continuare, care atunci când vine vorba de curs valutar nu înseamnă altceva decât înstabilitate şi impredictibiliate.

Astfel, dacă vom continua în acelaşi ritm, este posibil să asistăm în continuare la o devalorizare a leului. Iar un euro puternic se traduce pentru cetăţeanul de rând în preţuri mai mari şi facturi mai costisitoare. La felul în care arată piaţa, cel mai probabil trendul se va menţine, iar euro va mai creşte.

Totuşi, trebuie spus că deşi leul este în picaj, acesta rămâne destul de stabil pentru contextul în care ne aflăm. Astfel, de la începutul anului, acesta s-a depreciat cu doar 1,6% faţă de moneda europeană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Leul, mai slab ca niciodată. Euro a atins un nou record istoric