Meniu
Search
x

Tarife mai mari în staţiunile celebre Turcia şi Grecia. Agenţiile de turism au găsit destinaţii mai accesibile

la 24.05.2018, 17:47
Vezi și

Low-costul nu mai este atât de ieftin precum ştiam! Hotelierii din Turcia şi Grecia şi-au dat seama că se numără printre preferaţii românilor, aşa că au mărit tarifele chiar şi cu 15 la sută mai mult comparativ cu 2017. Nu s-au gândit nicio secundă că agenţiile de turism de la noi vor reuşi să rezolve rapid această problemă.

Low costul nu mai e ce-a fost. Ofertele de vacanţă pentru destinaţii greceşti populare precum Thassos, Lefkada sau Zakynthos, pline cu turişti români, s-au scumpit. Cererea este atât de mare, încât patronii de pensiuni şi hoteluri şi-au permis să umfle tarifele, spun reprezentanţii agenţiilor de turism. 

TEODOR CALIMANESCU, patron agenţie de turism:

Faţă de anul trecut, cel puţin 15%, mai ales la garanţii, camerele preplătite, blocate cu mult timp înainte. 

Şi în Turcia preţurile cresc în acelaşi timp cu numărul turiştilor. 

ALIN BURCEA, patron agenţie de turism:

În Antalya, tot aşa, tendinţă de creştere. Dacă anul trecut aveau 6,8 milioane de turişti din 12 milioane de locuri, cred că, în acest an, se apropie de zece milioane. Este un mare boom în Antalya. 

Dacă anul trecut, un sejur de o săptămână într-o locaţie de trei stele din Grecia, costa, în medie, 300 de euro de persoană, acum, aceeaşi destinaţie, costă cu până la 50 de euro mai mult, spun specialiştii din turism.

Cei îndrăgostiţi de Grecia au, anul acesta, alternative mai ieftine. 

ALIN BURCEA, patron agenţie de turism:

Cum a fost nebunia cu Thassosul pe vremuri, cred că se va ajunge anul viitor să le placă foarte mult aceste două insule care au apărut pe piaţă, respectiv Samos şi Lesbos. Sunt aproape de coasta Turciei, la distanţă foarte scurtă de a ajunge cu avionul sau într-o zi şi cu maşina. 

Tarifele pentru un sejur de o săptămână în aceste noi destinaţii pornesc de la 200 de euro de persoană, în plin sezon. Şi Turcia are o ofertă nouă. 

ALIN BURCEA, patron agenţie de turism:

În Antalya a mai apărut un aeroport, Alanya, care este la o sută de kilometri de Antalya. E un oraş mai mic, să mai degrevăm Antalya. 

Vânătorii de oferte ştiu exact cum să obţină vacanţa visurilor cu bani puţini. 

Studiile agenţiilor arată că bugetul mediu al unui român, pentru vacanţa din străinătate, este de 500 de euro.  

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Tarife mai mari în staţiunile celebre Turcia şi Grecia. Agenţiile de turism au găsit destinaţii mai accesibile