Antena Meniu Search
x

Unele magazine din mall-uri rămân închise luni și marți, în semn de protest

De luni, sunt aşteptate noi relaxări. Se dă undă verde la shoppingul la mall. Doar că s-ar putea să aveţi o surpriză... neplăcută. Magazinele din unele centre comerciale rămân închise în continuare. Este forma de protest a celor din retailul non-alimentar pentru că li s-a cerut plata chiriilor şi în ultimele trei luni când nu au vândut nimic.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 14.06.2020, 03:32

Vezi și
  • De miercuri, angajații acestor magazine vor purta banderolă.
  • Chiria pentru un spațiu reprezintă circa 20% din totalul vânzărilor.

Cu trei zile înainte de redeschiderea centrelor comerciale, proprietarii magazinelor au anunţat că protestează.

Luni şi marţi în unele mall-uri magazinele de haine sau produse cosmetice vor rămâne închise. Miercuri se redeschid însă angajaţii vor purta banderole în semn de nemulţumire. Totul după ce, unii manageri de mall-uri au cerut plata chiriei în ultimele 3 luni, perioadă în care magazinele au fost închise.

Cosmin Savu Cristescu, preşedinte Roretail: Pe perioada suspendării in care nu am avut incasari, vanzari, folosinta acestor spatii, chiria trebuie sa fie zero.

Chiria pentru un spaţiu în mall însemnă 20% din totalul vânzărilor. Cum magazinele au fost închise, managerii spun acum că nu au cum să plătească.

Laurențiu Ilie, manager magazine: Chiria pentru cele 3 luni se ridică la 100 de mii de euro pe lună, ori 3 luni, deci vorbim de 300 de mii de euro.

Adrian Cazu, manager magazine: În perioada de 3 luni pe o locaţie ar fi undeva intre 15 si 30 de mii de euro. Noi avem 56 de magazine..

Iar negocierile cu proprietari mall-urilor nu par să ajungă la un rezultat.

Adrian Cazu, manager magazine: Vom incerca o mediere prin dialog, negociere şi dacă nu, vom ajunge în instanţă.

Laurențiu Ilie, manager magazine: Mall-urile nu au fost fairplay. Refuză să discute o renegociere a contractului pentru următoarea perioadă.

Pentru câţiva dintre chiriaşi au început şi procedurile de executare silită pentru că nu au achitat sumele cerute.  Chiar dacă luni şi marţi unele magazine rămân închise, oamenii abia aşteaptă să meargă la cumpărături, în mall.

În retailul românesc sunt peste 30.000 de magazine. Pierderile în cele trei luni de pauză se ridică la aproximativ un miliard de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Unele magazine din mall-uri rămân închise luni și marți, în semn de protest