Antena Meniu Search
x

Video Magazinul unde oamenii se înghesuie să dea 75 de lei pe o sticlă de ulei. Ce mâncare se mai vinde aici: "Este mult mai sănătos"

Piaţa delicateselor ne unge pe suflet. Peşte din Mediterană, vin portughez sau unt franţuzesc - preparate şi băuturi din toate colţurile lumii, sunt acum la câţiva paşi de casă. Cine înlocuieşte supermarketul cu magazinul concept plăteşte mai mult, dar are parte de bunătăţi sofisticate. 

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 23.01.2024, 20:42

Vezi și

"Giondori este unul dintre cei mai vânduţi peşti la noi. El este un peşte de adâncime cu carne albă. Pentru gătit, este foarte versatil". Prada greu de obţinut devine o delicatesă pentru cunoscători. Cine a gustat peşte în locuri exotice, vrea să aibă parte de aceeaşi experienţă gastronomică şi acasă. La această pescărie, peştele sălbatic este adus din Grecia, iar fructele de mare vin tocmai din Franţa. 

Delicatesele ne schimbă gustul

"Tot timpul peştele este proaspăt şi este peşte de captură, este mult mai sănătos, mai ales că-i dau şi nepoţicii mele şi sunt atentă ce fel de peşte folosesc", spune un client.

"Unii dintre cei mai căutaţi peşti sunt limba de mare, giondori, gruper, scorfano. Sunt peşti sălbatici, de adâncime, foarte curaţi şi foarte mult recomandaţi de doctori. La fructele de mare, creveţi, calamari, stridii, homari", arată Stelică Stan, manager pescărie.

Pe acelaşi subiect

Preparate bio la preţuri pe măsură

Tot pentru cei care şi-au rafinat papilele gustative, băcăniile artizanale, cu bunătăţi din toate colţurile lumii, sunt de neratat. "Printre cele mai căutate produse în acest magazin se numără untul de Bordier, care are o poveste deosebită, este creat exclusiv manual de artizani francezi şi costă 25 de lei, dar şi uleiul din Spania, care a fost premiat la foarte multe concursuri gastronomice. Este printre cele mai bune uleiuri din lume. Costă doar 75 de lei", transmite Ingrid Tîrziu, reporter Observator.

Tot mai căutată este şi carnea bio sau preparată după reţete tradiţionale. "Carnea japoneză este puţin mai scumpă. Este o carne din regiunea Kobe şi este considerată cea mai bună carne din lume, ea este foarte marmorată. Jamonul este de la Hoselito, din Spania, este cu siguranţă cel mai bun jamon, sunt porci care sunt hrăniţi doar cu ghindă, durează 5-6 ani pentru a ajunge la această calitate", spune Cristian Preotu, proprietar magazin franţuzesc.

La friptură, merge de minune un vin plin de savoare. Iar cine e nostalgic după atmosfera portugheză, merge într-un mercado autentic şi are de unde alege. Preţurile pentru vinurile de Porto pornesc de la 70 de lei pentru un soi de calitate şi pot ajunge până la câteva sute, în funcţie de vechimea băuturii. 

"Una dintre emblemele Portugaliei este şi vinul de Porto. Este disponibil atât în variantă roşie, cât şi în variantă albă, ceea ce este destul de rar întâlnit. Oamenii sunt foartre deschişi. Se călătoreşte foarte mult", spune Oana Mangeac Şegău, administrator restaurant portughez. 

Gustul portughez vine şi la conservă. Tradiţionalele sardine au preţuri de la 40 de lei. Datele arată că, în ţara noastră, piaţa fructelor de mare depăşeşte 60 de milioane de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 8 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Magazinul unde oamenii se înghesuie să dea 75 de lei pe o sticlă de ulei. Ce mâncare se mai vinde aici: "Este mult mai sănătos"