Video Afacerea cu preparate exotice care a explodat în România. Comenzile s-au dublat de la an la an: preţul porneşte de la 40 de lei
Cât mai exotic, aşa vor să mănânce tot mai mulţi români şi deja sunt tot mai multe feluri tradiţionale in colţuri de lume pe care le putem încerca aici acasă. Sunt gătite de bucătari care s-au îndrăgostit de România şi au vrut să împărtăşească cu noi ce au mai bun.
- Adolescentă de 15 ani, snopită în bătaie de un tânăr de 21 de ani, la un majorat. DETALII la Observator 17:00, la Antena 1
- În ce domenii se înființează cele mai multe afaceri în România. Ramura care domină printre antreprenori
Poke bowl, tradiţionalul preparat hawaiian cu bază de orez, conopidă sau quinoa, peste care adăugăm vită, peşte sau pui şi-a făcut loc pe mesele noastre! Comenzile s-au dublat de la an la an.
Robert Buta, manager operaţional restaurant poke: Cele mai căutate boluri sunt cu somon şi cu ton, dar am observat că lumea caută şi partea de ton afumat şi creveţi. Un bol începe cu 40 de lei. Lumea după sărbători trece în partea sănătoasă şi foarte mulţi vin către noi.
Client: Este o alternativă să mănânci rapid când ai o pauză şi mi se pare o variantă destul de sănătoasă.
Mâncărurile portugheze, tot mai apreciate
Când nu ajungem în Portugalia, vin mâncărurile portugheze la noi.
Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Sunt sute de feluri de a găti codul tradiţional portughez. Bacalhaul, pe care românii vor să-l experimenteze din ce în ce mai mult, în restaurante cu totul şi cu totul autentice şi cu o atmosferă pe măsură: muzică fado pe fundal.
Jose Gaspar, proprietar restaurant portughez: Noi avem mai mult peşte şi fructe de mare. Vin de două ori pe săptămână, peşte proaspăt. Numai de captură. Încontinuu suntem în creştere. În jur de 25% în fiecare an.
Gustul bucătăriei iraniene
Am prins şi gustul bucătăriei iraniene in ultimii ani. Aici, un aperitiv porneşte de la 30 de lei, iar un fel principal de la 45 de lei.
Nicoleta Strat, reprezentant restaurant iranian: Cred că cel mai mult românilor le place acest orez. Aici avem Gourmet Sabsi, cu multe tipuri de ierburi, carne de vită, fasole roşie. Acolo avem Gaymeh, carne de vită cu linte galbenă, cu pastă de tomate şi cartofi prăjiţi deasupra.
Client: Am mâncat nişte aripioare cu orez, gătite în stil tradiţional pentru că au un gust aparte. Am mai venit aici şi m-a cucerit gustul.
Căutăm gusturi diferite şi speciale
Nu ne săturăm nici de mâncare asiatică dar căutăm gusturi diferite şi speciale. Bucătarii găsesc zilnic ceva inedit, pentru a-şi impresiona clienţii.
Chef Toshi: De toate foarte bine! Ramen, sushi. Acum facem pui teryiaki. Acest sos este foarte popular.
Bucătăria românească, pe locul 4 în lume
În timp ce noi testăm arome noi, străinii se dau în vânt după mâncarea noastră. Bucătăria românească a fost clasată pe locul 4 în lume, după Italia, Grecia sau Spania, potrivit unui clasament realizat de World of Statistics.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰