Antena Meniu Search
x

Video Mai multe oraşe vor rămâne în beznă. Soluţia primarilor pentru economie la energie

Sute de localităţi din întreaga ţară sunt în pericol să rămână în beznă pe timp de noapte. Primăriile, care nu mai au nici un ban la buget, vor să sisteze iluminatul public şi să facă astfel economie. În caz contrar, edilii spun că ar putea fi nevoiţi să să închidă instituţiile. Este şi cazul unei comune din Dâmboviţa, unde iluminatul stradal ar putea fi oprit 4 ore pe timpul nopţii.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 12.07.2022, 14:30

Vezi și

Este greu de spus dacă aceasta este tocmai soluţia salvatoare, însă autorităţile locale speră să reducă măcar cu o treime facturile la energie electrică. Practic, măsura propusă este ca, începând din luna august, iluminatul public să fie oprit de la miezul nopţii şi până la 4 dimineaţa pentru economie.

Cum a ajuns primăria să plătească mai mult

Este însă şi o ironie, dat fiind faptul că în urmă cu aproximativ 3 ani primăria plătea în jur de 16.000 de lei pe lună energia electrică. A urmat apoi o investiţie masivă de peste 100.000 de euro prin care au fost modernizaţi toţi cei 1200 de stâlpi din comună. Au fost montate lămpi moderne, cu led, mai eficiente energetic şi care consumă mai puţin.

În urma acestei investiţii, în luna februarie 2021, primăria a plătit la curent doar aproximativ 8.000 de lei, dar, în urma creşterii facturilor la energie, în luna februarie primăria a ajuns să plătească 16.800 de lei. Oficialii au spus că încearcă pe cât posibil să amâne această măsură a sistarării iluminatului public, însă soluţia salvatoare, spun aceştia, ar fi să primească mai mulţi bani la buget. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Mai multe oraşe vor rămâne în beznă. Soluţia primarilor pentru economie la energie