Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Marele câștigător al pandemiei. Apple, prima companie care ajunge la o capitalizare de piaţă de 3.000 de miliarde de dolari

Gigantul american Apple a devenit prima companie care a atins o capitalizare de piaţă de 3000 miliarde de dolari. Prețul acțiunilor companiei a crescut cu aproximativ 5800% de când co-fondatorul și fostul director executiv Steve Jobs a prezentat primul iPhone în 2007.

de Redactia Observator

la 04.01.2022 , 11:05

Marele câștigător al pandemiei. Apple, prima companie care ajunge la o capitalizare de piaţă de 3.000 de miliarde de dolari Marele câștigător al pandemiei. Apple, prima companie care ajunge la o capitalizare de piaţă de 3.000 de miliarde de dolari - Shutterstock

Cu toate acestea, valoarea companiei a scăzut puțin în ultimele ore: Apple a încheiat sesiunea de tranzacționare de luni la bursa de la New York la 2990 de miliarde de dolari, relatează BBC.  Apple este unul dintre marii câștigători ai pandemiei. Lockdownul la nivel mondial a dus la creșterea cheltuielilor pentru gadgeturi.

Moment istoric pentru Apple

Atingerea valorii de 3.000 de miliarde de dolari este un alt moment istoric pentru Apple, deoarece compania continuă să demonstreze că cei care se îndoiau de ea au greșit”, a comentat Dan Ives, analist la Wedbush.

Articolul continuă după reclamă

Apple a crescut pe bursă de la 2000 de miliarde de dolari la 3000 de miliarde de dolari în doar 16 luni. Şi asta pentru că cele mai mari companii de tehnologie din lume au cunoscut o explozie a cererii pe măsură ce oamenii au devenit şi mai dependenți de smartphone-uri, tablete și laptop-uri în timpul lockdown-urilor.

Pe acelaşi subiect

Apple a devenit prima companie care a atins o capitalizare de piaţă de 1000 de miliarde de dolari în august 2018.

Din ce face bani Apple

Jumătate din vânzările companiei sunt modelele de iPhone. Au explodat și componentele de software, vândute prin magazinul Apple, spațiul de stocare iCloud și servicii precum platformele de muzică, televiziune și fitness.

„Baza reevaluării companiei este reprezentată de serviciile Apple, despre care credem că valorează 1500 de miliarde de dolari”, estimează analistul Dan Ives.

În august, directorul executiv al Apple, Tim Cook, a primit peste cinci milioane de acțiuni la împlinirea a zece ani de când ocupă funcția. Cook a vândut majoritatea acțiunilor cu peste 750 de milioane de dolari. Decizia a făcut parte dintr-o înțelegere pe care a încheiat-o când a preluat funcția de la co-fondatorul Steve Jobs.

Premiul a depins de cât de bine mergeau acțiunile Apple în comparație cu alte firme pe indicele bursier S&P 500. Apple, cu sediul în Cupertino, California, a fost fondată în 1976 de Steve Jobs și partenerii săi Steve Wozniak și Ronald Wayne.

Compania și-a făcut debutul pe bursă în 1980, cu o evaluare de piață de 1,8 miliarde de dolari. În noiembrie, computerul Apple original construit de Steve Wozniak și Steve Jobs a fost vândut la o licitație în SUA pentru 400.000 de dolari.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la cadourile de Crăciun pentru a economisi mai mulţi bani?
Observator » Ştiri economice » Marele câștigător al pandemiei. Apple, prima companie care ajunge la o capitalizare de piaţă de 3.000 de miliarde de dolari