Antena Meniu Search
x

Măsura 3 pentru IMM-uri, desfiinţată. O nouă variantă va fi refăcută pe programul european REACT-EU - proiect

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a publicat pentru dezbatere publică un proiect de OUG care vizează desființarea Măsurii 3 pentru acordarea de granturi IMM-urilor, în forma ei actuală, urmând ca măsura să se refacă pe programul de finanțare europeană REACT-EU.

de Redactia Observator

la 19.05.2021, 18:49

Doi oameni discută pe seama unui plan de afaceri
Măsura 3 pentru IMM-uri, desfiinţată. O nouă variantă va fi refăcută pe programul european REACT-EU - proiect - Shutterstock

Schimbările preconizate urmăresc anularea în forma actuală a Măsurii 3 pentru a permite realocarea sumelor de la Măsura 3 la Măsura 2 pentru satisfacerea tuturor cererilor de finanțare eligibile depuse în acest moment, inclusiv cu sumele provenite din REACT-EU.

Măsura 3 va fi relansată cu sume provenite în totalitate din REACT – EU. Măsura 3, în varianta prezentă, va fi anulată din cauza suspiciunilor de fraudare, confirmate de DNA prin începerea unei urmăriri penale in rem. Beneficiarii care au depus cereri de finanțare în cadrul Măsurii curente nu vor fi restricțonați prin criterii de eligibilitate să își redepună aplicația în vederea obținerii de granturi.

În cadrul Măsurii 3 au fost depuse 27.736 cereri. Din cauza inexistenței unor criterii clare de departajare, peste 80% dintre proiecte au primit punctajul maxim (100 din 100), ceea ce depășește alocarea financiară aferentă acestei măsuri (207.091.094 euro).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Măsura 3 pentru IMM-uri, desfiinţată. O nouă variantă va fi refăcută pe programul european REACT-EU - proiect