Antena Meniu Search
x

Medicamente cumpărate pe Internet: care sunt pericolele

Cumpărăm mult de pe net, chiar şi medicamente. Românii sunt atraşi de preţuri mai mici, dar nu de puţine ori au aflat că produsele erau contrafăcute.

Vezi și

Cumpărăm mult de pe net, chiar şi medicamente. Românii sunt atraşi de preţuri mai mici, dar nu de puţine ori au aflat că produsele erau contrafăcute, iar viaţa lor a fost pusă în pericol. Reporterii Observator au suprins vânzători care comercializează pastile ţinute chiar în frigiderul lor, de acasă. De la anul, însă, cutiile de medicamente trebuie să aibă sigiliu şi cod de bare. Asta înseamnă că au fost verificate. Deocamdată, autorităţile susţin că noile costuri vor fi suportate de către producători.

Cei care le cumpără la negru medicamente de pe internet, nu le pot verifica. Unele medicamente contrafăcute au intrat în România chiar şi pe circuitul legal.

Din luna februarie a anului următor vor fi introduse elemente de siguranţă pe toate medicamentele eliberate pe bază de reţetă.

Dar asta ar putea fi şi o problemă pentru pacienţi.

Farmaciştii vor avea nevoie şi de scanere noi, pentru că toate medicamentele vor fi introduse într-un sistem informatic european, unde se va verifica autenticitatea lor. Iar producătorii de medicamente vor avea costuri suplimentare.

Sistemul de verificare a medicamentelor va fi funcţional din 9 februarie 2019. În România, se eliberează anual aproximativ 500 de milioane de cutii de medicamente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Medicamente cumpărate pe Internet: care sunt pericolele