Antena Meniu Search
x

Video Mediul de afaceri, față în față cu reprezentanții Guvernului. S-au căutat soluții pentru probleme care afectează sute de mii de angajați

Întâlnire de gradul zero, astăzi, la Parlament. Mediul de afaceri a stat faţă în faţă cu reprezentanţii Guvernului pentru a cere soluţii la problemele care afectează sute de mii de angajaţi români. Evenimentul organizat de Intact Media Group a adus în prim-plan lipsa forţei de muncă şi efectele devastatoare ale majorărilor de preţuri la energie.

de Redactia Observator

la 16.12.2021, 22:56

Vezi și

Schimbările continue de politică fiscală, dar şi incapacitatea autorităţilor de a ţine în frâu scumpirile la energie îi fac pe antreprenori să se teamă de viitor. 

Luchi Georgescu, acţionar industrie alimentară: Nu mai putem previziona business-ul nostru, aşa cum suntem obişnuiţi, în cadrul bugetelor noastre, să ne urmărim evoluţia afacerii noastre. 

Nu doar afacerile sunt în pericol, ci şi mii de locuri de muncă. 

Ministrul Energiei a venit cu o soluţie: alte investiţii pentru antreprenori

Pe acelaşi subiect

Virgil Popescu, ministrul Energiei: A-şi pune panouri fotovoltaice pe acoperiş şi a-şi creşte autoconsumul. Practic, dintr-odată, nu veţi mai plăti pentru acea energie pe care o produceţi. 

Luchi Georgescu, acţionar industrie alimentară: Este o proiecţie pe termen mediu, dar nu ceva ce va acoperi în totalitate sau într-o pondere semnificativă necesarul de energie electrică. Asta este chiar imposibil. E utopic. 

Guvernul a fost criticat şi pentru o măsură care vizează micile afaceri

Plafonul până la care IMM-urile pot plăti impozit pe cifra de afaceri a fost înjumătăţit, de la 1 milion la 500 de mii de euro. Dacă au venituri mai mari, microîntreprinderile vor plăti impozit pe profit, adică 16 procente, în loc de 1 sau 3%.

Cristian Erbaşu, CEO companie construcţii: Va fi foarte uşor ca viitorul acţionariat să facă două firme, care vor face la jumătate. 

Adrian Câciu, ministrul Finanţelor: Doar 1000 de companii din 670.000 de companii sunt peste 500.000. 

Forumul a pus faţă în faţă decidenţii cu antreprenori români de top, care au afaceri de peste 50 de miliarde de lei şi 100.000 de angajaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Mediul de afaceri, față în față cu reprezentanții Guvernului. S-au căutat soluții pentru probleme care afectează sute de mii de angajați