Antena Meniu Search
x

Video Metoda găsită de Radu pentru a economisi 600 de lei pe lună. "Pe un an de zile înseamnă 7.200 de lei"

E tot mai scumpă mâncarea la cantină sau comandată, aşa că revine la modă pacheţelul – românii gătesc mai mult acasă şi fac economii substanţiale. Conform unui studiu, peste 40% dintre români din mediul urban spun că nu se mai ajung cu banii, aşa că gătesc zilnic sau aproape zilnic. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 23.10.2023, 21:16

Vezi și

Costi este unul dintre românii care a renunțat să mai mănânce la prânz de la cantină. Acum își gătește acasă şi vine cu mâncare la pachet.

Costi, manager de sală: La o singură porție de orez, dintr-o pungă de orez, pentru ce am gătit noi aici, ar undeva la 10% din acea pungă. Ajungi să economisești undeva la 60% din suma pe care ai plăti-o dacă ai merge la restaurant sau la o cantină. Noi economisim peste 100 de lei zilnic. Noi economisim banii aceștia pentru că gătim acasă.

Metoda găsită de români pentru a economisi 600 de lei pe lună

Nu este singurul care s-a săturat să plătească o mică avere pentru masa de prânz.

Pe acelaşi subiect

Radu: Două felii de pâine, o bucată de brânză, două ouă fierte, câteva măsline. Cu banii pe care i-as da la cantină pe meniul dintr-o zi, s-ar putea să pot să am trei mese pe parcursul unei săptămâni cu aceiași bani. Undeva la 15 lei pe zi pe masa de prânz cu siguranță.

Pentru o ciorbă și o porțiie de orez cu piept de pui, ori alt tip de carne și o salată plătim la cantină chiar și 30 de lei. Astfel, cheltuim pe lună mai bine de 600 de lei.

În timp ce cu 50 de lei putem cumpăra alimente pentru a face acasă mai multe feluri de mâncare ce ne ajung 3-4 zile.

Alin Stan, reporter Observator: Conform unui studiu, peste 40% dintre români au declarat că își pregătesc zilnic singuri mâncarea, iar 14% au spus că își comnandă. Printre cele mai consumate alimente la prânz sunt ouăle, piureul, orezul sau carnea de pui.

Irina Chițu, director comparator bancar: Sunt 600 de lei care pe un an de zile înseamnă 7200 de lei. Dacă îți pui puțin pe hârtie lucrurile acestea, deja realizezi că banii tăi se duc pe lucruri pe care ai putea altfel să-i gestionezi. În momentul în care îți faci o listă de cumpărături. Îți faci un rețetar, cu ce pregătești din această listă o să vedeți cât de mulți economisiți.

Ciorba sau cartofii prăjiți sunt cele mai consumate preparate în cantine.

Teodora, reprezentant cantină: Supe, supe cu legume. Supe cu carne. De obicei preferă și panneurile, snitelurile, cartofii prăjiti, salata. În fiercare zi avem o ofertă a zilei cu carne sau vegetarian. Un meniu vegetarian și unul cu carne. Cel cu carne este 26 de lei.

Conform specialiștilor în domeniul alimentar, când mergem la cumpărături trebuie să fim cumpătați pentru a evita risipa financiară, dar și pe cea alimentară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » Metoda găsită de Radu pentru a economisi 600 de lei pe lună. "Pe un an de zile înseamnă 7.200 de lei"