Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Micul dejun al românilor, tot mai sărac, din cauza preţurilor la alimente. Cât a ajuns să coste un litru de suc de portocale

Unu din trei români sare peste cea mai importantă masă a zilei: micul dejun. Un obicei care, pe termen lung, poate pune sănătatea în pericol. În schimb, cei care mănâncă dimineaţa se hrănesc de multe ori cu alimente bogate în proteină. 

de Mădălina Iacob

la 07.11.2023 , 20:44

Mădălina Iacob, reporter Observator: Nutriţioniştii spun că mic dejunul dă tonul întregii zile. Contribuie la accelerarea metabolismului şi la arderea caloriilor. Ouăle, iaurtul, mezelurile, brânzeturile şi cerealele sunt nelipsite de la prima masă.

Românii nu îşi mai fac timp pentru micul dejun

Doar jumătate dintre cei 3.000 de oameni care au participat la un studiu îşi fac, însă, timp în fiecare zi pentru mic dejun. 

Vezi și

Şase din 10 români completează meniul cu o cafea dis-de-dimineaţă. În topul băuturilor urmează apa, ceaiurile şi sucurile naturale. 

În weekend, timpul liber face poftă de mâncare: un sfert dintre români îşi pregătesc un mic dejun mai consistent, iar alţii sar peste el, cu gândul la un brunch. 

Dar micul dejun ar putea fi mai sărac. Deşi inflaţia încetineşte, unele ingrediente se scumpesc. Preţul sucului de portocale, de exemplu, s-a dublat în ultimul an, până la 40 de lei litrul. 

Mădălina Iacob Like

De la prima transmisiune live, la înâlnirea cu Papa Francisc, funeraliile Reginei Elisabeta a doua, încoronarea regelui Charles şi până la ceremonia luminii sfinte din Ierusalim, meseria de jurnalist mă surprinde şi mă învaţă întotdeauna câte ceva.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri economice » Micul dejun al românilor, tot mai sărac, din cauza preţurilor la alimente. Cât a ajuns să coste un litru de suc de portocale