Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Minivacanţa de Sf. Maria. Cât costă un sejur de 3 nopţi în staţiunea Sovata

Fie vacanţa cât de scurtă, călătorilor le stă bine cu drumul: În cele patru zile libere de Sfânta Maria, românii aleg destinaţii clasice de city break, cum ar fi Roma, Viena, Munchen şi Amsterdam sau îşi lipesc minivacanţa de concediul petrecut în destinaţii exotice. Cei rămaşi în ţară, care au vrut să scape totuşi de aglomeraţia de la mare sau din staţiunile de pe Valea Prahovei, au avut de unde alege.

de Redactia Observator

la 14.08.2024 , 20:48

Aeroportul Otopeni a devenit poarta către întreaga lume, în acest weekend prelungit. 

Pe lângă destinaţiille clasice, în această mini-vacanţă, românii par că vor să descopere şi alte oraşe frumoase din Europa, precum Munchen, Budapesta, Amsterdam sau Varşovia. Preţul mediu al unui bilet de avion în această perioadă a fost de 251 de euro.

Cei mai mulţi şi-au planificat din timp micul concediu, cu speranţa că vor face economii

Vezi și

"Şi-au luat cu minim 30 de zile înainte aceste bilete. Vedem în acest an o creştere a momentului din care îşi cumpără biletul până în momentul călătoriei, deci se face o planificare mai bună, asta şi pentru că preţurile au fost în continuare destul de mari în acest an", spune Claudia Tocilă, director de marketing.

Pe acelaşi subiect

Pentru alţii, "puntea" de Sfânta Maria a fost ocazia perfectă să-şi prelungească vacanţa mare. Şi au ales destinaţii exotice. 

"Malaysia, Thailanda, Maldive, Republica Dominicană sau chiar şi Jamaica. Maldive în perioada aceasta vine cu preţuri foarte bune pentru români, fiind o perioadă extra-sezon. Cu şapte nopţi de cazare, cu avion şi de obicei cu servicii all inclusive de masă, 1600, 2000 de euro de persoană", spune Raluca Barbu, directorul unei agenţii de turism.

Preţul unui sejur de 3 zile la Sovata

Cine nu a vrut să plece departe de casă, a găsit şi la noi mai multe oaze de relaxare. Mărginimea Sibiului este opţiunea perfectă. 

"O noapte de cazare cu mic dejun inclus, undeva la 130-150 de lei de persoană", spune Aurel Pau, preşedintele Asociaţiei Sibiel.

Şi staţiunile balneare sunt în top. La Sovata, un sejur de trei zile porneşte de la 2000 de lei şi poate ajunge chiar şi la 1000 de euro la un resort de patru stele. 

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului recomandă celor care călătoresc în ţară să verifice pe site-ul autorităţii locul unde sunt cazaţi, pentru a nu avea surprize neplăcute. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri economice » Minivacanţa de Sf. Maria. Cât costă un sejur de 3 nopţi în staţiunea Sovata