Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cea mai aglomerată staţiune: mii de oameni pe plajă şi în apă, unul lângă altul

România se mută la mare. 200 de mii de turişti sunt aşteptaţi pe litoral în minivacanţa de Sfânta Maria. Staţiunile sunt deja pline, plajele arată ca un furnicar, iar cine mai vrea să găsească un loc de cazare pe ultima sută de metri n-are mari şanse. Dacă turiştii se bucură de patru zile libere, poliţiştii sunt la datorie. Au început deja raziile pe drumurile care duc la mare.

de Andreea Filip

la 14.08.2024 , 19:27

Plaja din Costineşti a arătat ca un autobuz aglomerat la orele prânzului. Sunt mii de oameni aşezaţi pe şezlonguri sau pe cearşafuri. Şi alte mii se răcoresc în mare. Toţi au acelaşi gând: să înceapă distracţia!

"E ceva superb, e incredibil, de vis. Sperăm să fie mereu aşa. Venim mereu, mereu, bine, când putem, că mai şi muncim, că bani de unde, dacă nu avem bani? Aici se duc repede banii", spune un turist.

Pe litoral, sunt în acest moment în concediu peste 100 de mii de turişti. Iar în următoarele zile sunt aşteptaţi încă pe atâţia. Camerele de hotel sunt rezervate de la începutul verii.

Vezi și
Pe acelaşi subiect

"Gradul de ocupare este aproape 100% în această perioadă, minivacanţa de Sfânta Maria. Le oferim, ca de obicei, cele mai bune servicii, îi aşteptăm cu mare, mare drag în locaţia noastră. Pachetele all-inclusive, animaţie pentru copii. Bineînţeles acces la piscina interioară mesele incluse, open bufet, şezlonguri pe plajă. Şi, de asemenea, multă bună dispoziţie. Avem şi spa. Sunt multe pachete care au spa-ul inclus, anul acesta. Dar multă lume a ales să se bucure de soare, de plajă şi de tot ce se întâmplă acum, la malul mării", explică Mihaela Clima, șefă recepție hotel. 

Minivacanţă pe litoral de Sfânta Maria 2024

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului aduce românilor o minivacanţă de 4 zile, iar mulţi vor să o petreacă la mare. Costineşti, Eforie şi Mamaia sunt staţiunile preferate de turişti, aşteptaţi să vină din toată ţara. Iar drumul spre litoral se aglomerează cu maşini încă de acum. Pe Autostrada Soarelui, traficul va fi supravegheat de poliţişti atât de la sol, cât şi din aer, cu elicopterul. 

Vor fi radare amplasate în zonele unde şoferii obişnuiesc să apese mai tare pedala de acceleraţie. Iar cei care depăşesc banda de urgenţă, vor fi filmaţi din aer şi amendaţi.

Aproape nouă mii de poliţişti vor fi detaşaţi pe şoselele din întreaga ţară în această minivacanţă, cei mai mulţi pe litoral, dar şi în staţiunile montane.

"Ne dorim ca toţi cei care vor să profite de această minivacanţă să ajungă în siguranţă la destinaţie", spune Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt IGPR.

Poliţiştii vor merge în control şi la concerte şi festivaluri, locuri unde consumul de droguri a ajuns la cote alarmante.

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă. ...

Întrebarea zilei
Ce faceţi cu hainele vechi, le aruncaţi sau le duceţi la reciclat?
Observator » Evenimente » Cea mai aglomerată staţiune: mii de oameni pe plajă şi în apă, unul lângă altul