Antena Meniu Search
x

Video Modificarea pentru care firmele mici pot obține finanțări de până la 200.000 de euro. Antreprenorii vor trebui să suporte doar 10% din investiţie

Firmele mici şi mijlocii pot obţine până la 200 de mii de euro pentru a-şi digitaliza activitatea. Banii vin de la Uniunea Europeană şi pot fi folosiţi pentru cumpărarea de softuri, roboţi şi drone. Doar 1 din 10 antreprenori români îşi modernizează business-urile cu fonduri comunitare, deşi granturile sunt generoase. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 27.11.2023, 19:41

Vezi și

Uniunea Europeană a deschis un program de finanţare pentru digitalizarea firmelor mici şi mijlocii, care reprezintă coloana vertebrală a economiei. Desfăşurat pe regiuni, oferă între 15.000 de euro şi 200.000 companiilor non-IT care au cel mult 249 de angajaţi. Neluţa Drob, directoarea administrativă a unei cofetării din Bucureşti, vrea să obţină 100.000 de euro, cu care să retehnologizeze compania. 

Neluţa Drob, director administrativ cofetărie: Am introdus în acest proiect și integrarea site-ului și îmbunătățirea lui și să-l integrăm cu programul nostru de preluare comenzi. Când vom avea totul digitalizat se vor transmite automat în acest program și nu va mai fi nevoie de atâta forță de muncă care este foarte greu de găsit.

Antreprenorii vor trebui să suporte 10% din investiţie

Antreprenorii vor trebui să suporte 10% din investiţie. Acum urmează la rând IMM-urile din centrul ţării. Înscrierile se fac online şi încep la jumătatea lunii viitoare. Antreprenorii pot obţine mai multe informaţii de la Agenția pentru Dezvoltare Regională.  Printr-un alt program, antreprenorii pot obţine până la 17.000 de euro. 

Pe acelaşi subiect

Bogdan-Gruia Ivan, ministrul digitalizării: Un call care e deschis pana la 31 decembrie prin care companiile pot aplica penrt a oferi competențe digitale angajaților din companii.

Liniile de finanţare deschise de Comisia Europeană sunt, însă, mult mai generoase. 

Uniunea Europeană României oferă aproape 1,6 miliarde euro pentru digitalizarea firmelor private

Florentina Lazăr, reporter Observator: Aproape 1,6 miliarde euro oferă Uniunea Europeană României pentru digitalizarea firmelor private. Cu aceşti bani, companiile pot cumpăra dispozitive şi echipamente, softuri, pot instrui personalul sau crea site-uri web de prezentare. 

Pina Picierno, vicepreşedinte Parlamentul European: Suntem în competiţie cu alte puteri globale, Statele Unite ale Americii şi China şi trebuie să investim urgent în digitalizarea infrastructurii şi în economia digitală pentru a avea o autonomie puternică în acest domeniu. 

Digitalizarea nu este în niciun caz un pericol pentru oameni, spun reprezentanţii companiilor de tehnologie. Locurile de muncă nu se pierd, ci se creează unele mai complexe. 

Elisabeta MORARU, CEO Google România: Toate exemplele de țări care s-au automatizat sau folosesc digitalizarea până la nivel de 90% nu au nici somaj foarte mare și nici nu au pierdut joburile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Modificarea pentru care firmele mici pot obține finanțări de până la 200.000 de euro. Antreprenorii vor trebui să suporte doar 10% din investiţie