Antena Meniu Search
x

Modificări importante la programul Rabla pentru Electrocasnice. Începe o nouă sesiune specială, de Sărbători

Un ordin recent al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor aduce o serie de modificări ale programului Rabla pentru electrocasnice, cum ar fi introducerea unor noi clase pentru televizoare şi a unei prevederi privind caracterul nominal şi netransmisibil al voucherelor.

de Redactia Observator

la 17.11.2021, 15:51

bărbat într-un magazin de electronice
Modificări importante la programul Rabla pentru Electrocasnice. Începe o nouă sesiune specială, de Sărbători - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Mai exact, este vorba despre Ordinul MMAP nr. 2.002/2021 pentru modificarea şi completarea Ghidului de finanţare a Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, aprobat prin Ordinul ministrului mediului, apelor şi pădurilor nr. 2.089/2020, publicat în Monitorul Oficial nr. 1083 din 11 noiembrie 2021, scrie ZF. Prezentul ordin prevede modificarea clasei energetice pentru televizoare de la E, cât este în prezent, până la clasa G conform ordinului amintit mai sus.

De asemenea, prezentul ordin prevede că "voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică". Recent, ministrul Mediului Tánczos Barna afirma că: "Programul continuă anul acesta cu o sesiune de sărbători în decembrie. Din fondul rămas la dispoziţie de 34 de milioane de lei vom finanţa o nouă sesiune, în aceleaşi condiţii".

Înscrierile la Rabla pentru Electrocasnice ar putea începe în ultima săptămână din noiembrie, iar în decembrie voucherele pot fi valorificate în magazine.

Rabla pentru Electrocasnice. Echipamentele incluse în program şi voucherele aferente fiecărui echipament

Pe acelaşi subiect

-400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puţin noua clasă energetică C;

-400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasa energetică D;

-400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin AAA;

-400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E;

-400 lei pentru televizoare având cel puţin noua clasă energetică G;

-400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin AAA;

-200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;

-500 de lei pentru laptopuri;

-300 de lei pentru tablete.

sursa: Mediafax

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Modificări importante la programul Rabla pentru Electrocasnice. Începe o nouă sesiune specială, de Sărbători