Antena Meniu Search
x

Video Moș Crăciun sună la ușă: Valentin, un curier din București, ajunge zilnic la peste 150 de adrese. Pentru firmele de livrări este cea mai aglomerată lună din an

Acolo unde Moş Crăciun nu ajunge, ajung curierii. Pentru firmele de livrări, luna decembrie este un adevărat maraton. Mii de colete, pline cu cadouri sau cu lucruri pentru acasă, sunt distribuite zilnic. Unele companii sunt depăşite de volumul mare de livrări din această perioadă, de aceea există riscul ca unele pachete să ajungă cu întârziere. Cei care nu vor să aştepte au mai multe opţiuni.

Alin Stan
de Alin Stan

la 21.12.2022, 19:43

Vezi și

Valentin lucrează de mai bine de 10 ani la una dintre cele mai mari firme de curierat din România. În luna decembrie, face pe Moş Crăciun pentru mii de români. Zilnic, ajunge la 150 de adrese.

Cea mai aglomerată lună din an

Valentin, curier-reporter: Online-ul creşte şi tot timpul avem mai mult de lucrul

- Sunt multe colete?

Pe acelaşi subiect

- Da! Sunt undeva cu 30-40% mai multe. Este o perioadă un pic mai extenuantă din punctul acesta de vedere plus că e multă agitaţie, toată e grăbită, dar e o perioadă care trece. În fiecare an este la fel.

Bogdan Udroiu, reprezentant firmă de curierat: La începutul acestei săptămâni am stabilit şi un record de colete într-o zi, iar faţă de o perioadă obişnuită a lunii decembrie discutăm de o dublare a numărului de comenzi. Doar din acest depozit în care ne aflăm acum, trec zilnic peste o sută de mii de colete.

Cum firmele de curierat sunt suprasolicitate unele cadouri ar putea ajunge sub brad după Crăciun. Cei care nu vor să aştepte curierul îşi pot ridica singuri coletele. Sau pot alege taxa expres de livrare.

Bogdan Udroiu, reprezentant firmă de curierat: Coletele pot fi ridicate din punctele noastre fixe. Atât oficii, cât şi reţeaua noastră de automate, iar mulţi dintre aceştia aleg să le ridice din puncte de genul.

Alexandru Niculescu, vicepreşedinte retailer online: Există şi varianta easybox preferată de peste 60% dintre clienţii noştri permite clientului să ridice coletul dintr-un punct foarte apropiat fie de locuinţă, fie de locul de muncă.

Clienți: Dacă este o valoare mare, aş vrea să verific întâi. EasyBox-ul este foarte facil.

- Dacă sunt la serviciu, prefer să-l las la easybox sau ceva de genul. Acasă nu prea. Sunt prea aglomeraţi, mă gândesc şi la curieri.

Şi comenzile în online s-au dublat în ultima săptămână.

Alexandru Niculescu, vicepreşedinte retailer online: Clienţii comandă foarte mult din online în vederea pregătirii sărbătorilor. Printre cele mai căutate produse vedem că sunt unele previzibile, specifice perioadei. Decoraţiuni, jocuri şi puzzle-uri. Dar altele care purt si simplu continuă să fie la mare căutare. Cum ar fi produsele IT, produsele de băcănie, dar si produsele de ingrijire corporala.

După o zi plină, bucuria curierilor este atunci când livrează ultimul colet.

Din 1 ianuarie, curierii se vor transforma în agenţi ai Fiscului. Ei vor trebuie să raporteze către ANAF clienții care plătesc cu banii jos la livrare. Măsura vizează o colectare mai bună a taxelor şi impozitelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Moș Crăciun sună la ușă: Valentin, un curier din București, ajunge zilnic la peste 150 de adrese. Pentru firmele de livrări este cea mai aglomerată lună din an