Antena Meniu Search
x

Video Ce a trimis un român prin curier de Crăciun. Riscă 7 ani de închisoare sau amendă de 10.000 de lei

E sezonul cadourilor, iar curierii sunt ajutoarele de nădejde ale Moşului. Aceşti poştaşi moderni transportă însă, fără să ştie, de multe ori, câini sau şerpi. Cei care expediază astfel de colete riscă chiar să ajungă după gratii pentru şapte ani.

de Redactia Observator

la 06.12.2022, 20:07

Vezi și

Românii trimit orice la pachet: de la varză murată şi carne de porc, la animale vii: iepuri, pisici sau chiar reptile.

Cornel Mocrov, manager firmă de curierat: Am transportat iepuri. Am transportat reptile, şerpi. Am avut solicitări de a transporta câini. Am aflat în timpul procesului de transport că într-un colet de fapt nu este un bun transportat, ci este un animal.

Transportul animalelor vii şi a produselor perisabile este interzis

Firmele de curierat vin şi cu recomandări.

Pe acelaşi subiect

Cornel Mocrov, manager firmă de curierat: Recomandăm oricărei persoane care îţi doreşte să transporte un animal viu, să găsească o soluţie alternativă, nu un transport în regim poştal.

Cei care trimit animale prin poştă riscă până la 7 ani de închisoare sau amenzi de 10.000 de lei.

Carla Buleanu, ONG protecţia animalelor: Astfel de cazuri se încadrează la cruzime faţă de animale şi la rele tratamente, unde intră neasigurarea condiţiilor prevăzute la articolul 5 din legea Protecţia Animalelor.

Ideal ar fi să fie aplicată şi legea din punctul de vedere al pedepselor cu închisoarea.

Localnic: Până la urmă ţine şi de fiecare stăpân. Eu una nu aş trimite câinele sau pisica sau orice animal aş avea. Stăpânii de animale ar trebui să fie pedepsiţi.

Localnic: Eu iubesc animalele foarte mult şi de fiecare dată când a fost o ocazie să-mi iau un animal, niciodată nu am făcut chestii de genul.

De curând, un român a declanșat alerta pe aeroportul din Liverpool, după ce din bagajul lui a curs sânge. Bagajul suspect era îndesat cu carne de porc congelată, care până la destinaţie s-a dezgheţat.

Curierii se confruntă şi cu cereri speciale din partea clienţilor

Bogdan Udroiu, marketing manager firmă curierat: Avem solicitări venite din partea clienţilor, în special din partea doamnelor de a schimba locul de întâlnire cu curierul, tocmai pentru a păstra cumva secretul cumpărăturilor. Montajul se solicită de către destinatarii mai în vârstă, inclusiv pentru mobilă, dar inclusiv pentru instalarea pentru electrocasnice sau pentru alte decoraţiuni din casă.

În topul coletelor ciudate curierii spun că au avut de transportat copaci, motociclete sau ATV-uri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Ce a trimis un român prin curier de Crăciun. Riscă 7 ani de închisoare sau amendă de 10.000 de lei