Antena Meniu Search
x

Video "Noi am mâncat, ne-am văzut de treburi". Obuz găsit în faţa unui bloc din Bucureşti. Cum au primit locatarii vestea că sunt la doi paşi de proiectil

Descoperire periculoasă în Bucureşti! Un proiectil de mortier, de 120 de milimetri, a fost găsit abandonat într-un geamantan, pe trotuar, la parterul unui bloc din sectorul 3. Poliţişti, pompieri şi geniştii SRI au intervenit de urgenţă şi au izolat zona. Din fericire, au descoperit că bomba nu avea încărcătura explozivă. Anchetatorii încearcă acum să afle de unde provenea piesa de armament, dar şi cine a lăsat-o pe stradă. 

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 16.04.2022, 19:43

Vezi și

Strada Labirint, ora 11. Un trecător observă proiectilul şi sună imediat la 112. Autorităţile dau alarma după ce îşi dau seama că obiectul ar putea fi periculos. În doar câteva minute, zona rezidenţială liniştită se umple de maşini de intervenţie. Zeci de poliţişti, pompieri şi pirotehnişti delimitează zona şi încep cercetările. De la geam, oamenii se uită ca la un adevărat film de acţiune, fără să ştie dacă vieţile lor sunt sau nu în pericol. 

Lucian Apostol, purtător de cuvânt US ISU: A fost descoperit un colet suspect. Coletul conţinea un proiectil de 120mm fără focos. 

Proiectilul era pus într-o geantă cu rotile, lăsată cu fermoarul desfăcut, la parterul unui bloc.

Lucian Apostol, purtător de cuvânt US ISU: Nu era periculos pentru că nu avea focos.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Nu putea exploda?

Lucian Apostol, purtător de cuvânt US ISU: Nu. Proiectilul a fos ridicat de colegi în vederea depozitării şi ulterior distrugerii acestuia într-un poligon special amenajat. 

Specialiştii contactaţi de Observator spun că este vorba despre un proiectil de mortier, model sovietic, rămas cel mai probabil din al doilea război mondial. Dacă pe unii vestea unui obuz abandonat la parterul blocului i-a speriat, pe alţii i-a amuzat.

Localnici: - Am prins un moment să mai discutăm ca între vecini că ne vedem rar 

- Noi am mâncat, ne-am văzut de treburile noastre. 

- Acum sunt într-adevăr şi eu speriată când aud. 

Reporter: S-au mai întâmplat lucruri de genul acesta aici?

Locatar: Niciodată. 

 Andre Rotaru, reporter Observator: Specialiştii unităţii speciale a inspectoratului pentru situaţii de urgenţă au ridicat proiectilul însă au lăsat geanta în urmă, şi asta pentru că acum poliţiştii vor începe cercetările pentru a vedea exact cine a abandonat obiectul aici. 

Surse Observator spun că, pe imaginile de pe camerele de supraveghere ridicate de poliţişti, un bărbat ar fi cel care a abandonat geanta. El este acum căutat de anchetatori.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » "Noi am mâncat, ne-am văzut de treburi". Obuz găsit în faţa unui bloc din Bucureşti. Cum au primit locatarii vestea că sunt la doi paşi de proiectil