Antena Meniu Search
x

Video O nouă meserie ia locul ospătarilor, în plină criză de personal. Se pot angaja oameni din toată ţara

"Bună ziua! Ce doriţi să comandaţi?" Asta se va auzi dintr-o tabletă aşezată pe masa restaurantului unde vă luaţi masa. Conceptul este numit "Ospătar la distanţă" şi este pus deja în practică de trei restaurante din Cluj, care au decis să înlocuiască ospătarul fizic, cu unul conectat prin apel video. Platforma este pusă în practică de restaurantele care au nevoie de ospătari cunoscători de limbi străine. Iată cum poate să comande un client prin intermediul acestei practici.

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 28.06.2024 , 17:41

Patronii se plâng de o lipsă foarte mare de personal în această perioadă, pentru că este plin sezon şi este nevoie atât de ospătari, cât şi de bucătari sau ajutoare de bucătari care să le susţină afacerile. Vremea ne cheamă la terase, dar s-ar putea să nu mai aibă cine să ne servească. Astfel, patronii caută tot felul de soluţii. Una dintre ele este legată de muncitorii străini, însă foarte mulţi sunt necalificaţi şi sunt din ce în ce mai greu de adus.

Un "ospătar la distanţă" preia comanda

Alţii au recurs la tehnologie şi au inventat o aplicaţie care se numeşte "Ospătar la distanţă", care poate angaja oameni în acest domeniu, indiferent în ce oraş  se află. Această aplicaţie se testează în aceste zile la Cluj-Napoca, în trei locaţii. 

Vezi și

Clientul va putea vorbi printr-un apel video cu ospătarul şi va putea comanda astfel ceea ce are nevoie la masă, iar ulterior chelnerii din locaţie îi vor aduce comanda. Munca ospătarilor va fi redusă la jumătate, pentru că vor exista angajaţi din toată ţara care doar vor răspunde oamenilor la apeluri şi vor prelua comenzile. 

Există şi alte variante prin care patronii au suplinit nevoia de personal din această perioadă. Una dintre ele este lucrul sezonier, cu elevi din învăţământul dual, dar şi cu studenţi care au nevoie de un ban vara şi au mai mult timp liber. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Stiri economice » O nouă meserie ia locul ospătarilor, în plină criză de personal. Se pot angaja oameni din toată ţara