Antena Meniu Search
x

O nouă obligație pentru beneficiarii programului Noua Casă

Programul "Noua Casă" va continua cu un plafon de 1,5 miliarde de lei, iar beneficiarii vor fi obligaţi să încheie poliţe de asigurare împotriva tuturor riscurilor, potrivit unei Hotărâri de Guvern adoptată miercuri.

de Redactia Observator

la 02.03.2022, 15:43

complex de apartamente în București
O nouă obligație pentru beneficiarii programului Noua Casă - Shutterstock

"Potrivit acestei hotărâri aprobate astăzi, va continua programul cu un nou plafon acordat garanţiilor care vor putea fi emise în cursul acestui an, de 1,5 miliarde de lei. Prin acest act normativ a fost introdusă o modificare potrivit căreia beneficiarii vor avea obligaţia să încheie poliţie de asigurare împotriva tuturor riscurilor, conform normelor interne proprii ale finanţatorilor, pe toată durata finanţării garantate la o valoare acceptată de o societate de asigurare, dar nu mai puţin decât valoarea de piaţă a locuinţei. Prevederea se va aplica tuturor creditelor garantate în cadrul programului 'Noua casă', pentru poliţie de asigurare încheiate după data intrării în vigoare a prezentei hotărâri", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, potrivit AGERPRES..

Noua Casă 2022. Preţurile caselor şi apartamentelor au explodat şi fac irelevantă scăderea TVA-ului

Ce ni s-a dat cu o mână, ni se ia cu alta. Deşi credeam că putem cumpăra case mai mari cu TVA de 5%, bucuria nu a ţinut prea mult. Apartamentele s-au scumpit foarte mult aşa că pragul de 140.000 de euro e atins tot de locuinţele cu puţin spaţiu.

Şi vestea proastă e că cine aşteaptă ieftiniri va rămâne dezamăgit. În Capitală cu greu mai poţi cumpăra ceva cu mai puţin de 1.500 de euro metrul pătrat.

Cine caută un apartament nou trebuie să îşi facă bine calculele. În cele mai populare zone preţurile au crescut şi cu 30% faţă de acum un an, arată datele brokerilor din piaţă. În Berceni-Metalurgiei metrul pătrat construit se vinde şi cu 1.200 de euro. Şi în Popeşti Leordeni s-a ajuns la 1.300 de euro metrul pătrat. Cu cât mergem spre centru, cu atât trebuie să pregătim un buget mai generos pentru o locuinţă. Nu e de mirare că în nord s-a ajuns la 10.000 de euro metrul pătrat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » O nouă obligație pentru beneficiarii programului Noua Casă