Antena Meniu Search
x

Operațiunea "Fiscul la nuntă". Inspectorii ANAF au dat amenzi de zeci de mii de lei cântăreților și fotografilor

Avem primul bilanţ al operaţiunii "Fiscul la nuntă". Inspectorii au trimis peste o mie de scrisori cuplurilor proaspăt căsătorite. Două sute dintre ele le-au şi răspuns. Astfel, inspectorii ANAF a început deja să împartă amenzi.

Vezi și

Avem primul bilanţ al operaţiunii "Fiscul la nuntă". Inspectorii au trimis peste o mie de scrisori cuplurilor proaspăt căsătorite. Două sute dintre ele le-au şi răspuns. Astfel, inspectorii ANAF a început deja să împartă amenzi. I-au identificat pe cântăreţii şi fotografii evazionişti, despre care spun că trebuie să plească statului peste 10 milioane de lei.

Unii miri au primit scrisoare "de felicitări" din partea FISC-ului. Tinerii căsătoriți sunt informaţi că trebuie să dea toate detaliile despre organizatorul nunţii, restaurantul în care a avut loc petrecerea, formaţia care a cântat, dar şi despre fotograf. Toate datele vor fi completate într-o declaraţie pe proprie răspundere. Iar cine ignoră notificarea riscă amenzi curpinse între două mii şi cinci mii de lei.

Surse neoficiale din ANAF au declarat pentru reporterii Observator că doar 200 de declaraţii pe proprie răspundere au fost completate şi trimise, până acum. După ce a strâns toate informaţiile de la miri, fiscul a trimis 47 de decizii de impunere 47 de decizii de impunere pentru artişti. Prejudiciul calculat depăşeşte 10 milioane de lei.

Au fost controale şi în rândul cântăreţilor cu notorietate. Surse din interiorul fiscului spun că Nicoleta Guţă, de exemplu, ar trebui să achite taxe restante în valoare de 44.000 de euro. Şi tatăl ei ar fi fost prins cu venituri nedeclarate.

Sunt mai multe proceduri făcute şi de ei către noi şi de noi către ei şi aşteptăm o soluţionare.E o sumă foarte mare şi consider că nu este corect, spune artista NICOLETA GUTA.

Amenzile date până acum "evazioniştilor" de la nunţi sunt în valoare de 27.000 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Operațiunea "Fiscul la nuntă". Inspectorii ANAF au dat amenzi de zeci de mii de lei cântăreților și fotografilor