Antena Meniu Search
x

Video Orașele din România cu cele mai mici prețuri la legume și fructe. Un drum la piaţă nu goleşte portofelul

România preţurilor mici la alimente încă mai există, dar doar în micile oraşe. În Piatra Neamţ, Slobozia sau Galaţi, un drum la piaţă nu goleşte portofelul şi, cu doar câteva zeci de lei, poţi cumpăra legume, fructe şi produse lactate. În timp ce în pieţele din Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca, clienţii se uită lung la preţ şi cumpără strictul necesar. 

de Redactia Observator

la 09.10.2023, 19:36

Vezi și

Piaţa din Roman, plină cu producători locali, reuşeşte să se menţină în topul pieţelor cu celor mai mici preţuri din România. Cumpărătorii însă nu se înghesuie.

Producător local: Nu este un produs care să spui că se vinde bine.Omul cumpără puţin din toate. Ce are nevoie.

Orașele din România cu cele mai mici prețuri la legume și fructe

Un kilogram de roşii costă între 5 lei şi 7 lei 50, castraveţii pornesc de la 3 lei, cartofii de la 3,5 lei, iar ceapa se vinde cu 4 lei kilogramul. Prunele costă 3 lei, iar perele, în funcţie de soi, ajung până la 10 lei kilogramul. În plus, spun comercianţii, este loc şi de negociere.

Pe acelaşi subiect

Producător local: Sunt foarte multe supermarketuri şi încercăm să supravieţuim cum putem. Eu, ca producător, vând de 10 ani cu acelaşi preţ. Ba din contră, anul ăsta e mai mic.

Angela Bertea, reporter Observator: Am cumpărat un kilogram de cartofi, unul de roşii şi unul de castraveţi. Toate acestea mă costă 11 lei.

Am schimbat piaţa şi oraşul. La Capitală, bugetul pentru aceleaşi produse e dublu.

Ana Grigore, reporter Observator: În cea mai mare piaţă din Bucureşti, pentru aceleaşi produse am plătit 21 de lei.

Clientă-reporter: E vai de capul nostru. Toate au crescut.

- Atunci când veniţi la piaţă cât cheltuiţi?

- Păi uite, ce ai în portofel. Atât. Şi tragi de ei până iei pensia. Mai iei un kg de carne. Iei tot aşa, câte o bucăţică.

Altă clientă: Pentru buzunarul nostru sunt foarte mari, dar sunt şi sănătoase în acelaşi timp. Preferăm să luăm mai puţin şi mai bun.

În piaţa Obor, kilogramul de roşii ajunge la 12 lei. Ceapa galbenă costă 6 lei, vinetele şi castraveţii 5 lei, iar usturoiul românesc se vinde cu 10 lei legătura.

Florina Ţenea, producător: Dacă anii trecuţi, cumpărau, să spunem, gogoşari cu sacul sau cu baxul, anul ăsta cam 5-6 kg, cam aşa e media. Li se par toate scumpe. Pentru noi iar, toate sunt scumpe. Benzină, motorină, curent, astea cu ce le produci? Că trebuie să le uzi săptămânal.

Pieţele pierd teren şi în faţa marilor magazine pline cu marfă de import. Cartofii sunt la jumătate de preţ, iar brânza şi carnea au mereu cate o ofertă.

Ana Grigore, reporter ObservatorAceleaşi legume, roşii, castraveţi şi cartofi costă în supermarket cu 10 lei mai puţin.

Pe lista celor mai scumpe oraşe, Capitala rămâne pe prima poziţie. La mică distanţă sunt Timişoara şi Cluj Napoca. La polul opus sunt Turnu Măgurele, Roman şi Piatra Neamţ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Orașele din România cu cele mai mici prețuri la legume și fructe. Un drum la piaţă nu goleşte portofelul