Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Oraşul din România unde se va produce carne hibrid. Primul laborator se deschide la începutul anului viitor

România se pregătește să devină un producător de carne hibrid. Au fost deja obținute toate autorizațiile, astfel că primul laborator este pe punctul de a se deschide la Timişoara. 

de Iulia Pop

la 13.10.2024 , 12:19

Produsele din carne hibrid sunt mai bogate în proteine decât cele clasice. Nu este o carne artificială şi ar fi chiar mai sănătoasă, pentru că are compuşi bioactivi şi antioxidanţi naturali obţinuţi din produsele vegetale, dar şi foarte multe fibre.

Mai exact, carnea hibrid înseamnă ingrediente de origine vegetală introduse în carnea clasică.

Carnea hibrid: mai puţine grăsimi şi mai puţin colesterol

Vezi și

Timişoara este oraşul unde se vor produce pateu, crenvurști şi parizer din carne hibrid, sub coordonarea specialiştilor de la Universitatea de Științele Vieții.

Comparativ cu produsele tradiţionale, acestea vor avea mai puţine grăsimi şi mai puţin colesterol, iar producătorii consideră că vor fi un succes pe piaţă, chiar dacă nu va fi chiar uşor. Au de luptat cu mentalităţi, dar şi cu piaţa tradiţională de carne.

Momentan, se fac teste în laboratorul care se va deschide la Timişoara, la începutul anului viitor.

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Întrebarea zilei
Inflaţia a scăzut în luna septembrie. Simțiți ieftinirile la buzunar?
Observator » Ştiri economice » Oraşul din România unde se va produce carne hibrid. Primul laborator se deschide la începutul anului viitor