Antena Meniu Search
x

(P) Cum reduci costurile cu flota auto folosind o platformă de Fleet Management?

Platformele de Fleet Management și-au dovedit deja, de ani buni, utilitatea în ceea ce privește optimizarea costurilor, indiferent de industriile în care au fost utilizate: transporturi, construcții, rent-a-car, servicii publice sau agricultură.

de Redactia Observator

la 27.04.2021, 10:37

Pentru identificarea și afișarea vehiculelor neutilizate sau utilizate necorespunzător, prin monitorizarea eficienței curselor, precum și prin afișarea și înțelegerea impactului comportamentului șoferilor, platformele de Fleet Management permit organizațiilor să își eficientizeze în mod vizibil costurile.

Cum poți realiza managementul parcului auto?

Managementul flotei auto poate fi realizat manual, prin culegerea unui set de informații, de către o persoană dedicată și prin menținerea actualizată a unei situații. Acest proces este facil atunci când numărul vehiculelor este mic, însă pe măsură ce parcul auto se extinde, activitatea este tot mai dificil de realizat. Fiecare dintre sarcinile administrative efectuate manual chiar de către managerul sau administratorul de business necesită mult timp alocat.

Companiile dezvoltate, cu flote numeroase de vehicule sau a căror activitate se desfășoară pe mai multe segmente, aleg să integreze un sistem special creat pentru a servi acestui scop. Astfel, au la dispoziție aplicațiile, instrumentele, tehnologiile și soluțiile necesare care ajută companiile să mențină utilizarea optimă a vehiculelor, folosind o platformă principală. Un sistem de automatizare a managementului flotei auto oferă o viziune de ansamblu pe baza informațiilor care pot fi accesate în doar câteva secunde. 

Care sunt beneficiile implementării unei platforme de Fleet Management?

Activitatea unui administrator de flotă impune îndeplinirea unitară a unei serii de activități. Cu instrumentele puse la dispoziție de un astfel de sistem deții controlul asupra activelor valoroase, folosind optim toate resursele de care dispui. Mai mult decât atât, cu aceste instrumente, soluții și module dedicate te asiguri că reglementările, măsurile de siguranță și protocoalele sunt respectate.

Platforma de Fleet Management TrackGPS oferă soluții de monitorizare scalabile pentru a asigura stabilitatea și creșterea continuă. Pentru eficientizarea managementului flotei auto, compania pune la dispoziția clienților module speciale, alerte care pot fi ușor configurate pentru evenimente prestabilite, grafice interactive și rapoarte automate trimise pe e-mail, toate într-o aplicație web de ultimă generație. Cu TrackGPS poți obține toate aceste rezultate chiar de pe telefonul mobil, folosind aplicația disponibilă pentru iOS, Android sau HarmoyOS. Ai acces oricând, de oriunde la informații esențiale!

Cum pot fi optimizate costurile cu flota?

Monitorizarea consumului de combustibil – pierderile nejustificate influențează semnificativ consumul de combustibil. Cu soluțiile de Fleet Management se poate înregistra variația nivelului de carburant și diminua costurile aferente.

Optimizarea utilizării vehiculelor – soluțiile de Fleet Management scot în evidență perioadele de utilizare maximă și minimă a întregului parc. Se pot identifica astfel pool-urile de mașini care nu sunt utilizate, permițând companiilor să își redimensioneze parcul sau să le aloce dinamic.

Reducerea costurilor de mentenanță – soluțiile de Fleet Management oferă vizibilitate asupra distanțelor parcurse de fiecare vehicul în parte și oferă instrumente de mentenanță preventivă. 

Companiile care au implementat soluțiile din platforma TrackGPS:

  • Au un control riguros asupra vehiculelor și a șoferilor;
  • Nu mai pierd timp aproximând timpii de lucru;
  • Economisesc combustibil;
  • Previn întârzierile cauzate de parcurgerea rutelor neoptimizate;
  • Au un număr redus de accidente;
  • Contribuie la reducerea uzurii vehiculelor;
  • Previn utilizarea neautorizată a vehiculelor;
  • Reduc costurile de mentenanță;
  • Oferă servicii eficiente clienților.

De ce ar trebui să implementezi sistemul TrackGPS?

Utilizând un sistem telematic te asiguri că funcționarea vehiculelor se aliniază cu obiectivele companiei. Folosirea necorespunzătoare a vehiculelor poate adăuga cu ușurință pierderi substanțiale, de aceea informațiile corecte sunt esențiale pentru un management eficient.

Achiziția și întreținerea vehiculelor trebuie susținută de o modalitate de monitorizare activă a acestora, iar companiile dezvoltate investesc în sisteme performante de gestionare a flotei precum cel oferit de TrackGPS. Astfel au mult mai ușor și rapid acces la date-cheie cu ajutorul cărora pot eficientiza întreaga activitate a flotei, pot crește productivitatea și pot ține costurile sub control.

Cum te ajută un sistem de Fleet Management să îți optimizezi activitatea?

Ai permanent o evidență a informațiilor despre vehicule, șoferi și documente, inclusiv licențe, atestate, revizii și asigurări. Reușești să reduci timpii alocați pentru procesele administrative și aspectele legate de conformitatea procedurilor impuse. Posibilitatea de a genera rapoarte, de a seta alerte sau notificări și de a folosi toate funcționalitățile sistemului simplifică activitatea administratorilor.

Monitorizarea în timp real a tuturor vehiculelor face mai simplă coordonarea activității și a angajaților. Soluții precum cea de Comportament Șofer îți permite să stabilești cu precizie felul în care un vehicul este condus și utilizat. Soluția Consum Carburant permite vizualizarea în timp real a nivelului de rezervor, iar soluția Monitorizare Semiremorci te informează cu precizie atunci când are loc o deschidere neautorizată a ușilor. Integrarea mai multor accesorii și module oferă companiei un grad de control sporit și o modalitate facilă de a gestiona parcul auto.

TrackGPS este unul dintre principalii furnizori din România, Ungaria, Republica Moldova și Indonezia care oferă un sistem complet de monitorizare a parcului auto și acces în timp real la informații despre vehiculele flotei.

Aceasta permite înțelegerea activității flotei și ajustarea acesteia bazată pe analiza datelor. Sistemul ajută managerii să fie la curent cu performanța vehiculelor oferind posibilitatea de optimizare a atribuțiilor acestora. Platforma furnizează rapoarte zilnice, săptămânale sau lunare pe baza criteriilor de care un administrator are nevoie.

Cum alegi sistemul de Fleet Management potrivit?

  • Ai în vedere creșterea productivității și îmbunătățirea siguranței șoferilor
  • Ține cont de caracteristicile specifice domeniului tău de activitate
  • Consultă-te cu unul dintre specialiștii care îți poate oferi detalii

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » (P) Cum reduci costurile cu flota auto folosind o platformă de Fleet Management?