(P) De ce să cumperi Bitcoin: Predicțiile arată că moneda va prospera în următoarele câteva luni
Bitcoin tocmai a încheiat unul dintre cei mai buni ani din istorie, al doilea după creșterea vertigionasă din 2017, în 2020 câștigându-și titlul de „aur virtual”. Criptomoneda a reușit anul trecut să atingă cote maxime de tranzacționare, cu un câștig de aproximativ 300%, iar 2021 ar putea fi și mai puternic.
În lume, există peste 4.600 de criptomonede, iar Bitcoin România tranzacționează primele 10 cele mai utilizate monede. Dacă intenționeazi să cumperi Bitcoin, trebuie să știi că este o monedă virtuală, un activ digital care utilizează criptografia pentru efectuarea tranzacțiilor. Criptomoneda a fost creată în 2009 și a cunoscut, de-a lungul timpului, creșteri și scăderi semnificative.
De ce să cumperi Bitcoin în 2021? Creșteri prognozate până la 100.000 dolari
Faptul că ratele dobânzilor la investițiile tradiționale au atins cel mai scăzut nivel în cursul anului 2020 a ajutat la creșterea Bitcoin, din ce în ce mai mulți investitori transformându-și banii în criptomonedă. Să nu uităm nici cea mai importantă zi a Bitcoin din 2020: 11 mai, când a avut loc a treia înjumătățire, care a redus din nou rata inflației la jumătate.
Pe măsură ce moneda digitală a câștigat mai mulți investitori, valoarea sa a crescut de la 7.200 dolari la începutul anului la peste 30.000 dolari acum. Pe lângă interesul speculativ din partea investitorilor tradiționali, moneda virtuală a înregistrat o creștere a preluării de la giganții de plăți PayPal, Venmo și Square. Acest lucru va avea cu siguranță un impact major asupra valorii înregistrate de Bitcoin în 2021.
Pe baza tendințelor anului trecut, se pare că 2021 va continua tendința de creștere pentru criptomonede. Iar Bitcoin nu va face excepție: predicțiile Nasdaq arată că, dacă te gândești să cumperi Bitcoin, acum e momentul: valoarea criptomonedei va crește anul acesta până la 100.000 dolari.
Mult așteptata lansare a criptomonedei Facebook inspirată de bitcoin și reglementările criptomonedelor în Statele Unite ar urma, de asemenea, să ducă la o creștere a activelor digitale anul acesta.
Un alt motiv pentru creșterea Bitcoin este inflația în creștere a dolarului. Cu pachetele recente de stimulare a economiei, Statele Unite au adăugat economiei aproximativ 2,4 trilioane de dolari. Acest lucru îi îngrijorează pe mulți despre inevitabila scădere a puterii de cumpărare a dolarului și creșterea inflației, ceea ce va duce la transformarea lichidităților în active precum metalele prețioase, acțiuni în sectoare care sunt în general mai puțin volatile și, mai recent, Bitcoin. A apărut deja o nouă tendință în care companiile tranzacționate pe bursă își transformă lichiditățile în Bitcoin.
Care sunt riscurile atunci când cumperi Bitcoin
Atunci când te gândești să cumperi Bitcoin, trebuie să iei în calcul și riscurile la care te supui. Cu toate că a reușit să strălucească în „era Covid”, există mai multe îngrijorări cu privire la viitorul criptomonedei. Majoritatea acestora sunt legate de tranzacțiile costisitoare, traduse prin costurile finale care se percep pentru finalizarea acestora. Companiile ezită să accepte Bitcoin ca metodă de plată din cauza tranzacțiilor lente și costisitoare pe care le oferă.
O altă provocare majoră cu care se confruntă utilizatorii de bitcoin este lipsa de confidențialitate. Rețeaua bitcoin este într-adevăr anonimă, dar nu complet privată. În realitate, tranzacțiile nu sunt criptate, iar acest lucru face ca acestea să fie disponibile pentru analiză și control public.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰