Antena Meniu Search
x

Pandemia de coronavirus a lăsat Delta Dunării pustie

Delta Dunarii este mai pustie ca oricând. Bărcile sunt trase la mal, turiştii se lasă așteptaţi, iar oamenii Deltei spun că traversează cele mai tulburi ape din ultimii 25 de ani. S-au apucat totuşi de pregătiri în speranţa că oaspeţii le vor călca pragul în următoarea perioadă.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 09.05.2020, 23:16

Vezi și
  • Jumătate din hotelurile și pensiunile din Deltă riscă falimentul.
  • Multe afaceri au pierderi foarte mari din lipsa turiștilor.

La Sfântu Gheorghe se ajunge doar cu barca. O oră şi jumatate de la Dunavăț, ultima localitate în care se poate ajunge cu maşina.

În mijlocul apelor se dezvăluie o altă lume. Un resort întins pe 30 de hectare, un loc rupt parcă din paradis. Criza a ajuns insa si aici

Liliana Şmirea, manager resort: Nu avem turişti, după cum vedeţi resortul este gol, anul trecut la această vreme resortul era 100% ocupat. Ne-a prins în mijlocul investiţiilor, nu a fost foarte plăcut pentru că ne bazam pe nişte venituri care trebuiau să vină şi n-au mai venit.

Dragoș este profesor de geografie. A venit din alt capăt al ţării, din Maraamureş şi şi-a deschis o afacere in Delta. Şi ca o ironie, ideea lui s-a potrivit cu ce avea să vină.

Dragoş Mihai Balea: Gândirea mea iniţial era să fiecare familie să aibă cât mai multă intimitate pe pridvorul căsuţei, să aibă o măsuţă, prispa va fi închisă şi să poată să stea dimineaţa la o cafea să nu se înghesuie într-o pensiune. Se potriveşte şi cu actualul context foarte bine, din păcate.

Laura Efimov face turism de 15 ani. Niciun manual nu a pregatit o pentru acest moment

Laura Efimov, proprietar pensiune: După Corona, n-o să mai fie nimic la fel. Deci... Să sperăm c-o să fie bine, cu toate că încă nu ştiu cum o să ne liniştim şi cum pentru noi este totuşi o incertitudine ceea ce va urma de acum încolo.

Oamenii din turism spun că 50% din hotelurile şi pensiunile din Delta Dunării ar putea intra în faliment dacă turismul de aici nu primeşte o gură de oxigen. Investiţiile majore din anul 2019 continuă timid sezonul acesta, dar cu speranţă.

Eduard Acsente, ghid de turism: Vom avea nevoie de vacanţe, şi fiecare dintre noi îşi va dori să evadeze undeva. Cred că o foarte mare căutare o va avea turismul autentic. Pentru că tocmai, trebuie să scăpăm de stereotipuri, de ceea ce-am învăţat, nu ştiu. Trebuie să ne reinventăm.

Managerii pensiunilor si au facut propriul plan de relaxare. Se gandesc la o nouă regulă: să închirieze toată pensiunea unui singur grup, pentru a evita o posibilă contaminare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Pandemia de coronavirus a lăsat Delta Dunării pustie