Antena Meniu Search
x

Încălzitoarele pentru terase, soluția-minune, dar scumpă, a patronilor de restaurante

Mulţi patroni din Capitală s-au orientat rapid după închiderea localurilor la interior şi au început deja să îşi monteze încălzitoare pentru terase. Este singura şansă pentru a atrage clienţi, care veneau oricum mai puţini ca în anii trecuţi. Costurile cu echipamentele pot ajunge şi la 10.000 de euro.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 10.10.2020, 22:38

Vezi și
  • Cei mai mulţi patroni se aşteaptă ca restricţiile impuse de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă să se prelungească
  • Clienţii vor ieşi la terasă cât va permite vremea

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Este un mesaj care îi bucură pe patronii teraselor, care se pregătesc pentru cel mai negru scenariu: restaurantele să rămână închise la interior pe toată perioada anotimpului rece. Soluţia care le-ar putea „încălzi” afacerile nu este chiar ieftină.

Andreea Milea, reporter Observator: Cu un sistem de încălzire performant poţi să faci faţă şi la o terasă de 100 de metri pătraţi. Însă patronii trebuie să investească pentru un astfel de sistem aproape 15.000 de euro.

Unii deţin deja un astfel de sistem încă de anul trecut, atunci când vânzările erau bune.

Ninel Dănilă, patronul unei terase: La 5 grade Celsius poți să stai doar cu tricou sub ele și nu ai nicio problemă, asta în cazul în care nu plouă sau nu ninge. Partea de sus a costat în jur de 10.000 de euro iar pentru partea de jos 4.500 de euro. Nu cred că aş fi avut banii necesari acum în momentul ăsta după încasările din ultima lună

Alţii nu au încotro şi trebuie să găsească acum bani pentru investiţii dacă vor să supravieţuiască.

Andreea Milea, reporter Observator: Un sistem de încălzire cu flacără costă peste 2.000 de lei şi poate acoperi o suprafaţă de 5mp. Pentru o terasă de 100 de mp este nevoie de 20 de astfel de sisteme. Asta înseamnă o investiţie de peste 40.000 de lei.

Adrian, patronul unei terase: Am cumpărat 3. Preţul lor de achiziţie e undeva la 2.000-2.100 lei. Mai avem în calcul să cumpărăm, depinde ce va fi cu situaţia cu restaurantele. Costul total va depăşi 10.000 de lei cu siguranţă.

Clienţii vor ieşi la terasă cât va permite vremea.

Client: Am ieşit să susţinem horeca. Cred că e mai practic să îi susţinem aşa decât să ieşim în stradă. Momentan e bine. Vremea ţine cu noi. Sperăm să rămână cât mai mult aşa.

Marian Bizon, patronul unei terase: Investiţia s-a ridicat undeva la 2.000 de euro. Costurile cu încălzitoarele de pe terasă dublează costurile pentru energie. După cum vedeţi nu prea sunt clienţi. Dacă va fi nevoie vom investi dar pentru cine? O să vedem cine mai vine la terase, având în vedere că vine iarna. La iarnă nu o să putem funcţiona pentru că dacă închidem terasa se va considera tot spaţiu închis. 

Cei mai mulţi patroni se aşteaptă ca restricţiile impuse de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă să se prelungească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Încălzitoarele pentru terase, soluția-minune, dar scumpă, a patronilor de restaurante