Antena Meniu Search
x

Video Pensionarii care ar putea primi în plus 100 de lei. Ar fi a treia majorare programată pe 2024

În an electoral, peste două milioane de pensionari primesc încă o promisiune: veniturile lor ar putea creşte cu până la 100 de lei. Guvernul ia în calcul să nu mai impoziteze pensiile sub 3.000 de lei. Dacă ideea va fi aprobată, vâstnicii ar putea primi trei majorări anul acesta. Praf în ochi, spun cei mai mulţi. Inflaţia înghite orice mărire. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 31.01.2024, 19:56

Vezi și

Pensiile cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei ar putea fi scutite de impozitul pe venit de 10%. Un milion 200 de mii de pensionari se găsesc în această situaţie. Unul dintre aceştia este Costică Stână, din Bucureşti. A fost şofer peste 50 de ani, iar acum primeşte puţîn peste 2.600 lei pensie. Dacă nu va mai plăti impozit, venitul lui va creşte cu 60 de lei pe lună. 

Şi pensionarii cu venituri mai mari ar putea beneficia de o majorare

Costică Stână, pensionar: Așa nu zică că nu a dat, dar nu a rezolvat vreo problemă. Cum vă descurcați cu pensia pe care o aveţi? Foarte greu.

Florentina Lazăr, reporter Observator: Și pensionarii cu venituri mai mari ar putea avea parte de majorări de 100 lei. La o pensie de 4.000 lei spre exemplu, pentru primii 3.000 lei nu se plătește impozit de 10%. Dările la stat scad de la 200 la 100 lei, iar pensionarul primește cu 100 lei în plus în mână.

Pe acelaşi subiect

Adrian Codîrlaşu, vicepreşedinte: Cine e norocos primește cam jumătate din banii contribuiți în timpul vieții active înapoi că și pensie. Orice majorare mai corectează măcar puțîn lucrul asta.

Ciolacu: "Decizia mea politică e să scutim până la 3.000 de lei"

Cheltuielile statului cu pensiile ar creşte cu aproape două miliarde de lei. Premierul i-a cerut ministrului de Finanţe să analizeze propunerea că să vadă dacă statul îşi permite încă o majorare. Ciolacu vrea să fie gata săptămâna viitoare ordonanţa de urgenţă pentru măririle propuse de PNL. 

Gabriel Biriş, expert fiscal: Cred că liberalii l-au auzit pe domnul premier cu declarația "mă măgarilor" cum să nu creștem pensiile la bătrânii care au construit românia, s-au gândit că da bine electoral să vină și ei cu o idee. 

Marcel Ciolacu, premierul României: Decizia mea politică e să scutim până la 3.000 de lei și e îndreptățită ținând cont de scumpiri și scăderea nivelului de trăi. 

Fără aceste ultime majorări propuse, economiştii estimează un deficit bugetar de peste 6% din PIB. România a negociat, însă, la Bruxelles cel mult 4,9%. Premierul este optimist, dar finanţiştii de îndoiesc că vom reuşi.

Adrian Codîrlaşu, vicepreşedinte: Fiind alegeri dacă vor fi majorări de taxe vor fi puse de companii se duc în prețuri și așa le vom plăti. Taxele directe pe venituri sau tva anul viitor vor fi implementate.

Pensiile au crescut la începutul anului cu 13,8%, iar în septembrie, aproape 3 milioane de vârstnici vor primi încă o majorare. 

Guvernul a majorat, astăzi, de la 1.700 lei la 2.000 de lei plafonul de venituri pentru acordarea de tichetele de alimente. Beneficiarii primesc câte 250 de lei, o dată la două luni, până în 2027. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Pensionarii care ar putea primi în plus 100 de lei. Ar fi a treia majorare programată pe 2024