Antena Meniu Search
x

Pensionarii cu venituri de până la 3.000 de lei vor primi ajutoare financiare, pe lângă creşterea pensiilor cu 12,5%. Beneficiile anunțate de coaliția de guvernare

După nenumărate discuţii în contradictoriu, partidele din coaliţia de guvernare au reuşit, în sfârşit, să ajungă la un compromis în privinţa măririi pensiilor. PNL ceruse 15%, PSD 10%, aşa că la final punctul de pensie va creşte cu 12,5 procente, de anul viitor. În plus, pensionarii vor beneficia şi de mai multe tipuri de ajutoare financiare, fie ele sub forma cardurilor sociale sau a unor sume pentru plata facturilor. Promisiuni de bani în plus au primit şi persoanele cu dizabilităţi. 

de Redactia Observator

la 22.11.2022, 08:23

Vezi și

Au fost luni întregi de discuţii şi contre între partenerii de coaliţie. Abia aseară partidele de la guvernare au reuşit să stabilească ce anume se va întâmpla de anul viitor. 

Florentina Lazăr, reporter Observator: Coaliţia de guvernare a decis. Punctul de pensie se va majora începând cu 1 ianuarie 2023 cu 12,5%. Asta după ce PNL a cerut o majorare a punctului de pensie cu 15 procente iar PSD o majorare a punctului de pensie cu 10 procente şi acordarea de ajutoare sociale. Astfel, de la începutul anului viitor, valoarea punctului de pensie va fi de 1784 de lei. Asta înseamnă că cei care au o pensie minimă pot primi în plus 125 de lei. 

Dincolo de creşterea punctului de pensie, guvernanţii mai promit şi alţi bani cu care cei aflaţi în situaţii de risc ar trebui să suporte mai uşor scumpirile din ultima perioadă. 

Ajutoare pentru pensionarii cu venituri mici

Florentina Lazăr, reporter Observator: De altfel, vor fi acordate şi ajutoare persoanelor vulnerabile. Pensionarii care au o pensie de până la 1500 de lei vor primi un ajutor de 1000 de lei. Cei care au un venit de până la 2000 de lei vor primi un ajutor de 800 de lei. Iar pensionarii care au o pensie de până la 3000 de lei vor primi un ajutor de 600 de lei. Aceşti bani vor fi acordaţi în două tranşe. De asemenea, persoanele cu handicap vor primi o a 13-a indemnizaţie. Va fi acordat şi un sprijin de 1400 de lei pentru plata facturilor la energie. Acesta va fi acordat în două tranşe pensionarilor care au un venit sub 2000 de lei. De altfel, vor fi păstrate şi cardurile sociale, în valoare de 250 de lei.  Acestea vor fi acordate din două în două luni persoanelor cu un venit de până la 1700 de lei. 

De asemenea, cei cu venituri de până în 1700 de lei pe lună vor beneficia în continuare de cardurile sociale, în valoare de 250 de lei

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Pensionarii cu venituri de până la 3.000 de lei vor primi ajutoare financiare, pe lângă creşterea pensiilor cu 12,5%. Beneficiile anunțate de coaliția de guvernare