Pescuitul e permis din 15 mai, dar cu reguli de prevenţie
Românii primesc permis de pescuit din 15 mai. Cum au prins de veste, oamenii s-au grăbit să facă rezervări. Bălţile din jurul Bucureştiului sunt deja ocupate. În noua normalitate, lângă undiţă va sta dezinfectantul, iar oamenii îşi vor ura "fir întins" de la distanţă.
- Administratorii de complex piscicol au luat măsuri de prevenţie.
- Tarifele pe baltă pornesc de la 60 de lei.
Într-o mare de necunoscute, un lucru ştim sigur: de pe 15 mai pescuitul este din nou permis. Iar împătimitii acestui sport s-au grăbit deja să facă rezervări. În acest complex piscicol de lângă Bucureşti, pescarii au la dispoziţie două lacuri - unul cu 100, altul cu 50 de locuri. 60 dintre ele au fost deja rezervate. Partida de pescuit va fi după alte reguli.
Gabriel Valentin, reprezentant complex piscicol: Cand se ia contact cu noi, organizatorii sau responsabilii complexului, vor fi obligati sa parte masca, daca nu au, vor gasi la noi. La pranz ne dorim sa livram meniul zilei direct pe lac. Ne ducem noi cu o ciorba si un felul doi direct pe stand.
Lângă undiţa de pescuit va sta şi dezinfectantul. Pe un ponton nu au voie să stea mai mult de trei persoane, iar distanţa între căsuţe este de cel puţin 30 de metri, dau asigurări administratorii complexelor piscicole.
Bogdan Caba, administrator baltă: La intrare fiecare pescar va primi masca si manusi, cu toata ca distanta sociala va fi una destul de mare. Am luat masurile de a igieniza toate standurile de pescuit
Telefoanele sună în continuu şi într-un complex din Călăraşi.
Viorel Ivan, administrator complex piscicol: Balta este rezervata in totalitate. De pe 15 pana pe 18 iunie în totalitate.
Administratorii se bucură că primele drumuri ale românilor în libertate vor duce către bălţile lor.
Tarifele pentru o ieşire pe baltă pornesc de la 60 de lei şi pot ajunge la 150 de lei, în funcţie de durata partidei. Cei care vor să ia acasă captura trebuie să plătească în plus.
De la mijlocul lunii mai sunt permise şi drumeţiile. Grupurile nu trebuie să fie mai mari de trei persoane. Ghizii montani ne recomandă să purtăm echipament adecvat şi să nu ne aventurăm pe traseele noi sau foarte abrupte.
Drumeţiile pe munte costă între 150 şi 250 de lei pe zi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰