Antena Meniu Search
x

Video Peste 1 milion de familii nu vor beneficia de plafonarea preţurilor la energie. Noile scheme intră în vigoare azi

Noile scheme de plafonare a preţurilor la energie intră în vigoare de astăzi. Pentru curentul electric, pragurile de preţ sunt stabilite în funcţie de consumul clienţilor. La gaze, plafonarea nu ţine cont de o limită de consum, pentru consumatorii casnici. În cazul consumatorilor industriali, însă, se aplică alte reguli. Multe companii mari nu vor beneficia de aceste facilităţi. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 01.04.2022, 08:38

Vezi și

La energia electrică, în cazul în care avem un consum de cel mult 100 de kwh pe lună, vom plăti un tarif de 68 de bani. Tariful crește la 80 de bani în cazul unui consum între 100 și 300 de kwh. Iar instituțiile, dar și firmele vor plăti 1 leu pe de kwh. În această schemă de consum nu sunt, însă, incluse peste un milion de familii, deoarece consumă lunar peste 300 de kwh. 

Fără prag de consum la gaze

Cât despre gazele naturale, nu există un prag de consum. Astfel, clienţii casnici plătesc 31 de bani, iar firmele mari plătesc 37 de bani pe kwh. Există, totuşi, un prag de 50.000 Mw/h pe an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Peste 1 milion de familii nu vor beneficia de plafonarea preţurilor la energie. Noile scheme intră în vigoare azi