Antena Meniu Search
x

Peste 100 de companii ucrainene au fugit din calea războiului și și-au mutat afacerile în Cernăuți: "Nu este un proces ușor"

Peste 100 de companii ucrainene, care își aveau sediul în zonele puternic afectate de război, și-au relocat afacerile în regiunea Cernăuți. Procesul este unul complex, însă vicepreşedintele Consiliului Regional este de părere că merită, pentru că vor apărea noi locuri de muncă. 

de Redactia Observator

la 25.01.2023, 11:07

Peste 100 de companii ucrainene au fugit din calea războiului
Peste 100 de companii ucrainene au fugit din calea războiului - Profimedia

Peste 100 de companii ucrainene din regiunile puternic afectate de război şi-au relocat afacerile în regiunea Cernăuţi, a declarat marţi, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Consiliului Regional, Mikola Guitor.

Procesul de relocare este complex

Potrivit acestuia, procesul de relocare este unul complex, însă eforturile merită ca urmare a faptului că noile capacităţi de producţie creează locuri de muncă şi generează venituri la bugetul regiunii, în contextul în care cheltuielile sunt majorate de starea de război, a transmis Cristian Lupaşcu, trimisul special al Agerpres.

"Mai mult de 100 de întreprinderi şi-au început activitatea pe teritoriul regiunii Cernăuţi. Vorbim atât de întreprinderi mici, cât şi de unităţi industriale mari. Dacă relocarea unei instituţii comunale nu este o problemă pentru noi, pentru că avem clădiri în care le putem adăposti, atunci când sunt relocate întreprinderi acestea au anumite cerinţe ce ţin de mărimea încăperilor şi de infrastructură.

Ei ne spun, de exemplu, că pentru a desfăşura activitatea au nevoie de 200 kilowaţi electricitate, au nevoie de lucruri pe care e greu să le asigurăm. Cu siguranţă nu este un proces uşor, însă încercăm să găsim spaţiile necesare ca să îşi poată continua activitatea aici, la noi. Pentru noi acest lucru e foarte important deoarece, prin intermediul lor, obţinem fonduri suplimentare în bugetul regiunii prin impozite şi se creează noi locuri de muncă", a explicat Guitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Peste 100 de companii ucrainene au fugit din calea războiului și și-au mutat afacerile în Cernăuți: "Nu este un proces ușor"