Peștele proaspăt din Marea Neagră aduce profit cherhanalelor de pe litoral
Cherhanalele de pe litoral câştigă tot mai mulţi turişti. Sunt români care bat un drum de câteva sute de kilometri doar pentru a mânca un peşte proaspăt din Marea Neagră. Mai ales când asta se întâmplă şi la o terasă cu privelişti spectaculoase.
Cherhanalele de pe litoral câştigă tot mai mulţi turişti. Sunt români care bat un drum de câteva sute de kilometri doar pentru a mânca un peşte proaspăt din Marea Neagră. Mai ales când asta se întâmplă şi la o terasă cu privelişti spectaculoase.
Cele mai căutate specii de peşte sunt calcanul, hamsia, stavridele şi guvidele. Important este să rămână gustul peştelui de Marea Neagră, ne dezvăluie un bucătar.
O porţie de calcan cu garnitură de legume, gătită direct pe plită, fără niciun fel de grăsimi adaugate şi servită cu mămăligă şi usturoi, costă între 100 şi 150 de lei.
Iacob Gabriel, bucătar şef
La noi se vând toate produsele, tot ceea ce avem în meniu. Hamsia de Marea Neagră, hamsiuţa pe care o ştie toată lumea, stravidele, lufarul sau puiul de lufar, cenacopul, guvidele, hanusul, zarganul.
Tot ce e din Marea Neagră este prospăt, spune bucătarul. Pescarii care fac drumuri în larg în fiecare dimineaţă aprovizionează mai multe cherhanalele.
Nu sunt puţini nici turiştii care preferă produse aduse din alte ape ale lumii. Sunt obişnuiţi cu somonul, dorada sau macroul. Nu sunt proaspete, ci congelate.
O porţie de creveţi costă aproximativ 50 de lei. Dar când e vorba de răsfăţ culinar, turiştii nu se mai uită la bani.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰