Antena Meniu Search
x

Pfizer face concedieri la centrul de distribuție din Belgia. Un departament cheie urmează să fie mutat în România

Pfizer a anunţat că va concedia 38 de angajaţi din 238 la centrul său de distribuţie din Zaventem, Belgia. Compania a spus că va muta departamentul de planificare a aprovizionării în Bucureşti. Pfizer are în prezent în jur de 2.500 de angajaţi în Belgia care sunt repartizaţi pe patru locaţii.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 04.03.2021, 20:53

Pfizer face concedieri la centrul de distribuție din Belgia
Pfizer își va muta un departament cheie în România - Profimedia Images
  • Compania Pfizer face concedieri la centrul de distribuție din Belgia
  • 38 de angajați din 238 vor pleca

Pfizer a anunţat că va concedia 38 de angajaţi din 238 la centrul său de distribuţie din Zaventem, Belgia. Motivul invocat de grup este mutarea departamentului de planificare a aprovizionării în Bucureşti.

Sindicatele s-au declarat şocate de acest anunţ, chiar în mijlocul pandemiei.

''Nu înţelegem deloc alegerea Pfizer. În acest moment, toţi angajaţii sunt în frunte pentru producerea vaccinului. A recurge la concedieri în contextul actualei situaţii sanitare este o palmă pentru toţi angajaţii Pfizer care participă la succesul companiei şi care, printre altele, contribuie la producţia de vaccinuri împotriva Covid'', a spus Michel Barbuto, reprezentantul sindicatului CNE.

Explorarea opțiunilor și optimizarea lanțului de aprovizionare, printre obiective

''Încercăm constant să optimizăm organizarea lanţului global de aprovizionare. În prezent explorăm opţiuni care ne vor permite să ne centralizăm în continuare resursele, să îmbunătăţim eficienţa proceselor, continuând să oferim cele mai bune servicii. Acest lucru ar putea duce la redistribuirea unui număr definit de funcţii ale lanţului de aprovizionare în cadrul reţelei noastre extinse'', a precizat purtătorul de cuvânt al grupului din Belgia.

Sindicatul precizează, de asemenea, că Pfizer a plătit încă 8,4 miliarde de euro în dividende în 2020. O cifră uşor mai mare decât în ​​anii precedenţi, ţinând cont de rapoartele financiare ale grupului, deoarece suma totală a dividendelor a fost de 8 miliarde în 2018 şi 2019 şi de 7,7 miliarde în 2017, potrivit mediafax.ro, care citează surse La Libre Belgique.

Pfizer are în prezent 2.500 de angajaţi în Belgia repartizaţi pe patru locaţii: în Anderlecht (centrul de cercetare clinică Pfizer), în Ixelles (sediul administrativ şi comercial), în Puurs (locul de producţie) şi în Zaventem (centrul de distribuţie).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri economice » Pfizer face concedieri la centrul de distribuție din Belgia. Un departament cheie urmează să fie mutat în România