Antena Meniu Search
x

Curs valutar

7 milioane de angajaţi vor pierde zeci de mii de lei din pensii. Guvernul a decis să taie contribuţia de la Pilonul doi

Zeci de mii de lei din pensiile private dispar odată cu ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul a decis scăderea contribuţiei la Pilonul II de pensii.

de Redactia Observator

la 09.03.2018 , 21:52

Zeci de mii de lei din pensiile private dispar odată cu ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul a decis scăderea contribuţiei la Pilonul II de pensii, de la 5,1 la 3,75 la sută.

Şapte milioane de angajaţi vor pierde zeci de mii de lei din pensia privată, după ce la finalul trecut, Guvernul a decis să taie contribuţia de la Pilonul doi. 

Alexandra Smedoiu, directorul de servicii financiar al unei companii de consultanţă: "Suma care s-a tăiat acum nu o simţim în buzunarul nostru, nu ni se întoarce nouă pentru a face ceva cu banii respectivi, ci se duce în sistemul public de pensii. Nu este niciun impact acum, dar diferenta se va simţi. Cu cât restrângem posibilitatea oamenilor de a economisi, cu atât vom fi mai dependenţi de sistemul public."

Vezi și

Ar trebui sa fim chiar ingrijorati, pentru că dam mai puţini bani la pensia privată. În final vom ieşi în pierdere. La un salariu mediu de 4.000 de lei dăm, în fiecare lună, cu 21 de lei mai puţin decât până la sfârşitul anului trecut.

Astfel, o persoană care are acum 25 de ani, la vârsta de 65 de ani, după 40 de ani de contribuţie, în contul pensiei private va avea mai puţin cu peste 40 de mii de lei. Cei care au acum 40 de ani, la 65 de ani, vor avea strânşi în propriul cont cu 15.000 de lei mai puţin. 

Deja trendul în piaţă este de reorientare către alte metode de economisire.

Pensia privată obligatorie a fost gândită acum 10 ani ca un venit suplimentar, pe lângă pensia de la stat. Fiecare român economiseşte acum, lunar, bani în propriul cont. Ei vor putea fi folosiţi la pensie, lăsaţi moştenire sau retraşi în caz de invaliditate. Peste 4 milioane de români au strâns în cont, în medie, zece mii de lei. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri economice » 7 milioane de angajaţi vor pierde zeci de mii de lei din pensii. Guvernul a decis să taie contribuţia de la Pilonul doi