Antena Meniu Search
x

Video Planta care nu trebuie să ne lipsească iarna din casă. Poate costa și 100 de lei. Este extrem de pretențioasă și solicită multă atenție

Casele prind culoare de Sărbători dacă pe lângă brad punem şi câteva crăciuniţe. Florile ce provin din ţinuturile însorite ale Mexicului, au devenit în ultimii ani simbolul iernilor geroase. Plantele costă între 30 şi 100 de lei în pieţe şi la florării, dar din serele statului se pot cumpăra la jumătate de preţ.  

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 04.12.2023, 21:01

Vezi și

Crăciuniţa sau Steaua Crăciunului cum mai e cunoscută floarea este simbolul acestei perioade. E un cadou potrivit pentru apropiaţi.

Planta de 100 de lei care nu trebuie să ne lipsească iarna din casă

Doamnă-reporter: Superbă! Chiar mi-am luat una zilele trecute.

- Se poate Crăciun fără crăciuniţă pe masă?

Pe acelaşi subiect

- Nu! Nu se poate.

Tânără-reporter: Aveţi în casă crăciuniţă pe masă?

- Da! Mai ales pentru bunica iau. Câteodată mai iau pentru ea cadou.

Clara Mihociu, reporter Observator: Ponsettia, după denumirea ei ştiinţifică, se traduce prin foarte frumoasă şi o simplă privire aruncată asupra plantelor confirmă acest lucru. Este considerată cea mai spectaculoasă plantă din specia sa. La nivel global se găseşte în peste 100 de varietăţi, iar steaua Crăciunului îşi are originea în America Centrală. Cea mai comună însă, rămâne aceasta şi cea mai frumoasă, ar spune unii.

Până ajunge în casele noastre planta trece printr un lung proces de îngrjire, în jur de jumătate de an.

Petronela Trofin, angajată seră: Este plantată în luna iulie. Urmează un timp de repaus de două săptămâni. Urmează o ciupire la ea, pentru a ramifica după cum se vede multe ramuri frumoase.

La Iaşi, oamenii pot cumpăra florile nu doar din magazine si piete, ci şi din serele primăriei. Peste 3.000 de ghivece vor înveseli casele oamenilor.

Petronela Trofin, angajată seră: Este un soi, dar avem mai multe culori. Cea portocalie care se vede acolo, cea cu roşu intens de talie mică, cea de culoare roz, tot de talie mică.

Laurenţiu Ivan, şef Direcţia Servicii Publice Iaşi: Ele împodobesc atât instituţiile publice ale municipiului, dar au fost căutate şi de cetăţeni ai Iaşului care au vrut să le achiziţioneze.

Pe cât de deosebită este floarea, pe atât de multă nevoie de atenţie are. Specialiştii spun că ghiveciul trebuie poziţionat lângă geam unde nu avem o sursă puternică de căldură. Dacă floarea începe să se usuce, puteţi să îi tăiaţi ramurile şi să o lăsaţi să crească din nou, timp de câteva luni.

Vânzătoare: Crăciuniţa e o plantă foarte pretenţioasă. Dacă nu este udată cum trebuie, dacă are curent, dacă lumina nu este suficientă rezultatul ca flori nu va fi.

Angajaţii primăriei se mândresc că la ei crăciuniţele sunt mai ieftine decât în comerţ: 20 de lei pentru un ghiveci, în faţă de cel puţin 30 în pieţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri economice » Planta care nu trebuie să ne lipsească iarna din casă. Poate costa și 100 de lei. Este extrem de pretențioasă și solicită multă atenție