Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Poştaşii au început să colecteze datoriilor românilor la ANAF. 850.000 de persoane vizate

Poștașii nu mai sunt aşteptaţi cu entuziasm: au devenit agenții Fiscului şi distribuie scrisorile de la ANAF. În plus, au şi un nou rol, acela de a le explică datornicilor beneficiile amnistiei fiscale. Şi tot ei pot colecta sumele restante până la finalul lunii viitoare. Potrivit datelor de la Finanţe, aproape jumătate de milion de români au datorii mai mici de 300 de lei. 

de Florentina Lazăr

la 10.10.2024 , 19:27

De data aceasta, poştaşii sunt aşteptaţi cu o strângere de inimă. În următoarea perioadă, vor bate la ușa datornicilor și vor distribui în medie 100.000 de informări zilnic. 

"În situaţia în care achitaţi o parte din obligaţiile bugetare restante suma de 2.257, va rămâne să plătiţi 1.128, dintre care jumătate prin amnistia fiscala. Dacă e amnistie, cu plăcere, o primim", explică un poştaş.

Vor explica amnistia fiscală pe limba tuturor

Vezi și

Doar că mulți români nu știu ce datorii au. Plicul de la ANAF conține 3 documente. 

Pe acelaşi subiect

"Plicul conţine 4 hârtii, 3 documente şi un plic care poate fi trimis înapoi către ANAF, iar cele 3 documente sunt: o scrisoare de informare cu privire la proiect şi ce presupune, un document formal prin care e atestată valoarea datoriei şi un al treilea care oferă acordul persoanei ca face plata respectivă. Ulterior acordul poate fi pus în plic şi trimis către ANAF", spune Valentin Ştefan, director Poşta Română.

Poșta română vrea să livreze informările până vinerea viitoare. Datornicii care nu sunt găsiți acasă vor putea ridica plicul de la oficiile poștale. 850.000 de persoane fizice au în total datorii la ANAF de 39 miliarde de lei. 

Cu beneficiezi de amnistie fiscală

Jumătate de milion de români au datorii, în medie, de aproape 260 de lei. În schimb, 13.000 mii de persoane au de achitat dări la stat în valoare de 2,7 milioane de lei fiecare. Pentru a beneficia de amnistia fiscală, românii trebuie să plătească până pe 25 noiembrie, datoriile acumulate până la finalul lunii august. 

Rău-platnicii persoane fizice, inclusiv cei cu venituri din PFA, pot scăpa astfel de jumătate sau un sfert din restanţe şi de toate penalităţile şi dobânzile. Vor fi iertate de dobânzi şi firmele. În total, peste 300 de mii de societăţi. 

Florentina Lazăr Like

În Guvern se iau cele mai importante decizii pentru noi, românii. Se majorează sau scad pensiile și salariile, se măresc taxele și impozitele, se fac sau se mimează reforme.

Întrebarea zilei
Preferaţi să plătiţi cu cardul sau cash atunci când faceţi cumpărături?
Observator » Ştiri economice » Poştaşii au început să colecteze datoriilor românilor la ANAF. 850.000 de persoane vizate