Antena Meniu Search
x

Video Preţul anvelopelor a explodat în ultimii trei ani. Cât a ajuns să coste un set de cauciucuri noi

Prețul anvelopelor a explodat în ultimii ani, aşa că mulţi soferi caută variante mai ieftine, fără să ţină cont de pericol. Cauciucurile la mâna a doua sau cumpărate de pe site-uri obscure vin la pachet cu riscuri: timpul de frânare creşte, iar aderenţa scade. Iar asta poate face diferenţa între viaţă şi moarte, într-o ţară care are oricum cel mai negru bilanţ european în privinţa morţilor pe şosele. 

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 30.05.2024 , 21:13

Dacă în 2021 plăteam in jur de 400 de lei pentru echiparea masinii cu anvelope noi, acum trebuie să scoatem din buzunar dublu. Preţurile au crescut si mai mult pentru anvelopele destinate masinilor premium şi pot ajunge pana la 12.000 de lei. 

Cât costă un set de anvelope noi

Prețul pentru un set de anvelope intr-o vulcanizare autorizata porneste de la 800 de lei. Daca alegem in schimb sa cumparam anvelope mai ieftine, de pe internet, vom plati cu aproximativ 20% mai putin. 

Vezi și

Un compromis periculos, spun specialiștii.

Pe acelaşi subiect

"Din punct de vedere a etichetei europene, nu au aceleaşi performanţe.  Aderenţa este mult scăzută. Distanţa de frânare este mult mai mare, uzura in timp este mult mai mica riscul de acvaplanare este clar mai mare", spune Adrian Mehedinţu, şef service auto.

Pe un drum ud, la  o viteză de 80 km/h, distanta de frânare dintre anvelopele de calitate inferioară si cauciucurile premium poate fi de 15 metri, iar pe o şosea uscată, de 7 metri. Nu mulţi soferi tin, insa, cont de riscuri. 

Tot din cauza prețurilor, cei care au masini electrice sau hibrid nu tin cont ca au nevoie de anvelope speciale. Multi isi montează cauciucrui normale, care nu sunt concepute pentru a rezista la greutatea acestor autoturisme, care pot cântări chiar şi cu 30% mai mult.

România se află într un top negru al accidentelor rutiere, pe primul loc in  Europa. Anul trecut, pe soselele din ţara noastră şi-au pierdut viaţa peste 1500 de oameni

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi ratat vreo vacanță din cauza întârzierii sau anulării unui zbor?
Observator » Stiri economice » Preţul anvelopelor a explodat în ultimii trei ani. Cât a ajuns să coste un set de cauciucuri noi