Antena Meniu Search
x

Video Preţul gigacaloriei se dublează: noile tarife propuse de Nicuşor Dan. Cât cresc facturile, la un apartament de 2 sau 3 camere

Fără bani de la Guvern, preţul gigacaloriei în Capitală se dublează începând cu luna decembrie. Valoarea a fost stabilită oficial de primarul Nicuşor Dan, care va propune noul preţ în următoarea şedinţa de Consiliu General.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 19.11.2021, 20:59

Vezi și

Pentru perioada 1 decembrie - 12 ianuarie, preţul gigacaloriei va fi de 235 de lei plus TVA, adică va ajunge la valoarea de 280 de lei per gigacalorie. Acelaşi preţ se va menţine şi restul anului. Valoarea a fost stabilită de primarul Capitalei, după ce a decis să subvenţioneze gigacaloria la fel ca şi până acum, adică la două treimi din valoarea totală. De data aceasta s-a raportat la preţul majorat de 880 de lei.

Primăria Capitalei va subvenţiona gigacaloria cu 600 de lei

Asta înseamnă că primăria va subvenţiona gigacaloria cu 600 de lei, adică cu aproape 300 de lei mai mult faţă de până acum. Pentru anul viitor, înseamnă o subvenţie de aproape două miliarde de lei de la bugetul PMB.

Cât vor avea de plătit bucureştenii. Facturile cresc

Dublarea gigacaloriei se va vedea şi în facturi. Concret, pentru un apartament cu două camere creșterea va fi de la 160 de lei la 270 de lei, iar pentru un apartament cu trei camere va fi de la 200 de lei la aproape 350 de lei. Vinerea viitoare, primarul Capitalei le va cere consilierilor generali sa voteze noile tarife. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Preţul gigacaloriei se dublează: noile tarife propuse de Nicuşor Dan. Cât cresc facturile, la un apartament de 2 sau 3 camere