Antena Meniu Search
x

Prețurile apartamentelelor vechi cu trei camere, în scădere în șase zone din Capitală. Care este cel mai ieftin cartier

Deși 2024 continuă cu o creștere ușoară a prețurilor apartamentele vechi cu trei camere din București, în februarie față de ianuarie, valorile înregistrate sunt mai scăzute decât în anii anteriori, potrivit ZF.  

de Redactia Observator

la 04.03.2024, 09:41

Prețurile apartamentelelor vechi cu trei camere, în scădere în șase zone din Capitală. Care este cel mai ieftin cartier
Prețurile apartamentelelor vechi cu trei camere, în scădere în șase zone din Capitală. Care este cel mai ieftin cartier - Shutterstock

Potrivit Indexului Imobiliar ZF, cartierul cu cea mai mai scădere a prețurilor apartamentelor vechi cu trei camere este Crângași, urmat de Militari. De cealaltă parte, o creștere cu 20% s-a înregistrat în Moșilor-Ștefan cel Mare, urmat de zona Drumul Taberei. 

2024 a venit și cu o nouă povară financiară pentru cei care aveau de gând să devină proprietari. Apartamentele au devenit mai scumpe odată cu creşterea TVA-ului la 9%. 

Pe lângă TVA, cei care vor să devină proprietari plătesc de anul acesta și taxe notariale mai mari cu până la 30%. Pentru un apartament în valoare de aproape 500.000 de lei, onorariul notarului era anul trecut puţin peste 5.300 lei.

Anul acesta, preţul creşte la peste 6.000 de lei. Dacă apartamentul este luat pe credit ipotecar, notarul încasează încă 1.900 de lei, faţă de 1.400 cât lua anul trecut. Tarifele pot creşte în funcţie de notorietatea notarului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri economice » Prețurile apartamentelelor vechi cu trei camere, în scădere în șase zone din Capitală. Care este cel mai ieftin cartier