Antena Meniu Search
x

Video Preţurile la RCA cresc din nou. Cât vor plăti şoferii în 2024 pe asigurare, în funcţie de vârstă

Prețurile asigurărilor RCA cresc din nou. Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat noile tarife de referință pentru poliţe, pentru următoarele șase luni. 

de Adrian Obreja

la 19.12.2023, 08:16

Preţurile la RCA cresc din nou. Cât vor plăti şoferii în 2024 în funcţie de vârstă
Preţurile la RCA cresc din nou. Cât vor plăti şoferii în 2024 în funcţie de vârstă

Anul 2024 nu vine cu veşti bune pentru şoferi, indiferent de vârsta lor şi de maşina pe care o au. Astfel, preţurile de referinţă pentru poliţele RCA au crescut şi vor creşte anul viitor. De exemplu, un şofer de 30 de ani care are o maşină cu o capacitate cilindrică de 1401 - 1600 cmc, în februarie anul acesta avea un preţ de referinţă de 2.187 de lei, iar acesta a crescut cu 120 de lei, astfel încât în decembrie anul acesta a ajuns la 2.302 lei.

Pentru şoferii de peste 31 şi până 40 de ani cu aceeaşi capacitate cilindrică, creşterea este de 60 de lei. O creştere puţin mai mică se înregistrează la şoferii între 41 şi 50 de ani cu acelaşi tip de maşină, vorbim de o creştere de 55 de lei.

Creşteri ale preţului de referinţă la asigurările RCA

Pentru toate categoriile de şoferi, indiferent de vârstă, vor fi creşteri ale preţului de referinţă la asigurările RCA. Asta s-a întâmplat frecvent în ultimii ani, având în vedere că doi asiguratori importanţi au ieşit de pe piaţă, vorbim despre City Insurance în 2021 şi Euroins anul acesta, companii care au fost declarate falimentare. Preţurile au crescut constant, iar reprezentanţii asiguratorilor spun că este din cauza dezechilibrului dintre cerere şi ofertă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Stiri economice » Preţurile la RCA cresc din nou. Cât vor plăti şoferii în 2024 pe asigurare, în funcţie de vârstă